Aloja

Vilzēnos atkal sadziedājās kaimiņu vokālie ansambļi

pb010495.480.282.sVilzēnu tautas namā nu jau ierasts novembra sākumā sabraukt kopā vokālajiem ansambļiem uz kopīgu sadziedāšanās koncertu.

Mājinieku sieviešu vokālais ansamblis “Heihēra” un ansambļa vadītāja Daina Mūrniece aicināja kaimiņu ansambļus sadziedāt koncertā “Kaimiņu būšana”. Uz aicinājumu atsaucās un ciemos atbrauca Viļķenes kultūras nama vokālie ansambļi “Sonante” un “Gadiem pāri” (vadītāja Jausma Aizpuriete), Staiceles kultūras nama vokālais ansamblis “Vēlreiz” (vadītāja Līga Siliņa), Pociema kultūras nama vokālais ansamblis “Relako” (vadītāja Liene Vildere) un vīru ansamblis no Limbažiem “Sirmie ozoli”, vadītājs Vitauts Liepiņš.

Koncertā kolektīvi izpildīja dažādu repertuāru, gatavotu valsts svētku noskaņās, kolektīva pirmizpildījumus, labi zināmas dziesmas kopdziedāšanai un repertuāros neiztrūkstošas dziesmas par mīlestību. Kaimiņi kaimiņiem bija atveduši ne tikai dziesmas, bet arī lietas, ko visbiežāk viens no otra aizņemas – sāli, cukuru un sērkociņus.

Pasākuma otrā daļa izvērtās gana interesanta, jo uzsākta jauna sezona, jauns atkal tikšanās prieks, jauni plāni un idejas, kuras jāmēģina realizēt.

Dace Šķepaste