Aloja

Staicelē viesojās rakstniece Nora Ikstena

img-2828.480.545.sTumšā novembra pēcpusdienā Staiceles bibliotēkā uz tikšanos bija ieradusies pazīstamā latviešu rakstniece Nora Ikstena. Rakstniece, kas sevi ir pierādījusi, rakstot stāstus un esejas, kā arī biogrāfijas. Rakstniece, kuras darbi ir tulkoti vairākās pasaules valodās, daudzās vietās uz zemeslodes ir izskanējuši viņas darbu lasījumi, kuri pilnībā ir pārliecinājuši par grāmatas nozīmi. N.Ikstena uzskata, ka jautājums par grāmatām vai datoriem ir vienkārši provinciāls – grāmatas ir un būs.

Tikšanās reizē daudz tika runāts par darbu tapšanas idejām, par ciešo sadarbību un draudzību ar cilvēkiem, par kuriem tiek rakstītas grāmatas, par tikko iznākušo grāmatu “Runā manis vainadziņš” un grāmatu bērniem “Ulubeles pasakas”. Tika aizskarta arī dzīves stīga, kas rakstnieci satuvināja ar Gruziju, ar tās cilvēkiem, tradīcijām un parašām. Par savu visveiksmīgāko darbu autore uzskata grāmatu “Dzīves svinēšana”.

Rakstniece ir iesaistījusies projektā, kur 13 latviešu rakstnieki rakstīs vēsturisku romānu sēriju. Šajā sērijā jau ir iznākušas divas grāmatas. N.Ikstena rakstīs par Latvijas vēsturi 60. – 70. gados un grāmatas nosaukums būs “Mātes piens”.

Tikšanās ar rakstnieci noritēja Valsts Kultūrkapitāla fonda un Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) atbalstītā projekta “Tikšanās Latvijas novadu bibliotēkās” ietvaros, par kuru jāsaka liels paldies projekta koordinatorei no LNB Liegai Piešiņai.