Aloja

Staiceles vidusskolas 12.klases skolēns – topošais futbola treneris

treneris-jpg.480.480.sNovembrī Rīgā norisinājās Latvijā otrais specializētais FIFA telpu futbola treneru seminārs, kuru apmeklēja arī Staiceles vidusskolas 12.klases audzēknis Mareks Kozlovskis, tur apgūstot visdažādākās prasmes un zināšanas šajā jomā.

Seminārs bijis grūts un nogurdinošs (ne mazāk kā 9 stundas dienā), jāmācās ļoti daudz. Mareks tomēr ir apmierināts ar padarīto, jūtas ļoti pamatīgi apguvis, piemēram, taktikas un treniņu plānošanas jautājumus, uzskatot – seminārs ir tikai brīnišķīgs sākums trenera karjerai. Interesantas bijušas gan teorētiskās, gan praktiskās nodarbības grupās, tās neapšaubāmi sniegušas padomu ne tikai treneriem-iesācējiem, bet arī pieredzējušajiem speciālistiem. Rīgā pavadītais laiks ieguldīts lietderīgi un ir kā nopietns pamats nākotnei, ko, protams, viņš domā saistīt ar sportu, futbolu, tāpēc arī vēlas apmeklēt nākamo semināra posmu, lai iegūtu jau attiecīgu trenera kvalifikāciju.

Futbolu Mareks Kozlovskis spēlē jau 11 gadus dažādās līgās: 1. un 2., arī jauniešu līgās un virslīgā. Staiceles vidusskolā vislabāk viņam padodas sports, par ko paldies treneriem un pedagogiem Aigaram Ragainim, Jānim Valaņinam un Vizmai Tiltiņai. Domājot par nākotni, Mareks ir pārliecināts, ka pēc 12.klases absolvēšanas viņš turpinās mācības Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā. Bet, tā kā ar futbolu vien visu mūžu naudu nenopelnīs, jāapgūst trenera zināšanas un kvalifikācija, lai pats apliecinātu savu talantu, tālāk nododot pieredzi un prasmes jaunajiem futbolistiem.

Nodarbības Rīgā notika angļu valodā Horvātu speciālista Miko Martiča vadībā. Viņš 30 gadus bijis telpu futbola spēlētājs un šobrīd ir FIFA telpu futbola apmācības programmas līdzautors un lektors, kā arī Somijas valstsvienības galvenais treneris. Kopumā interesanto un vērtīgo semināru Rīgā apmeklējuši 30 gan esošie, gan topošie treneri.

Annija Līsmane,

Staiceles vidusskolas 12.klases skolniece