Aloja

Piekto gadu sveikti Alojas novada zelta pāri

_DSC3477Aizvadītajā nedēļas nogalē pašvaldība jau piekto reizi svinīgi godināja Alojas novada zelta pārus, kuri laulībā nodzīvojuši 50 gadu. Šoreiz Alojas kultūras namā ar skaisto notikumu sveica alojiešus Viju un Jāni Berginus, un Brīvzemnieku pagasta iedzīvotājus Ingrīdu un Gunāru Šķērstiņus.

Sirsnīgus vēlējumus zelta pāriem izteica novada domes priekšsēdētājs Valdis Bārda, pasniedzot arī nelielu prēmiju, bet par muzikālu sveicienu parūpējās kultūras nama koklētāju ansamblis „Māriņa”. Gaviļnieki parakstījās arī Goda grāmatā. Svinību noslēgumā, kavējoties atmiņās par kopā pavadītajiem gadiem, zelta pāri ar sanākušajiem saskandināja šampanieša glāzes un nobaudīja svētku torti.

Alojas novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītājas pienākumu izpildītāja Inga Neimane pastāstīja, ka sākotnēji svinībām bija pieteikušies astoņi pāri, taču veselības problēmu dēļ seši no tiem pasākumu neapmeklēja. Nikolaju un Vilmu Mališevus no Brīvzemnieku pagasta, Arvīdu un Ernu Krogzemus, un Regīnu un Valdi Zariņus no Staiceles pagasta, staiceliešus Juri un Viju Sānus, un Arvīdu un Margrietu Grāverus, kā arī alojiešus Nikolaju un Alīdu Larionovus pašvaldības pārstāvji sveica, apciemojot mājās.

Zane Šlendaka

Aivara Drāznieka foto

no images were found