Aloja

Alojā atklāta iela par godu medniekiem

IMG_3671Sestdien, 10.janvārī Alojā notika sacensības medību šaušanā “Mazais Zemnieku kauss 2015”. Šīs sacensības gan atšķīrās no citām, jo pasākuma ievadā svinīgi tika atklāta Mednieku iela. Šo nosaukumu nu nes kādreizējā Miera iela posmā no Smilšu ielas un Miera ielas krustojuma līdz Alojas mednieku klubam (AMK) „Reišmalīši”.

 

AMK priekšsēdētājs Aigars Rumbergs ar prieku atzina, ka Alojā medību tradīcijas un mednieki jau izsenis ir atzīti un cienīti, tāpēc gandarījums, ka arī tagad ir daudz cilvēku, kuriem pateikties par atbalstu. – Doma par ielas nosaukuma maiņu radās vienā no kopā sanākšanām, kuras saucu par pēc dzinēju medību radošajiem vakariem. Īpašs paldies Alojas novada domes vadībai, kas palīdz realizēt mūsu dullās idejas!, – stāsta A.Rumbergs. AMK todien pašvaldības vārdā sveica domes priekšsēdētājs Valdis Bārda, Alojas pilsētas un pagasta pārvaldes vadītājs Rihards Būda un deputāte, Alojas Ausekļa vidusskolas direktore Inese Mētriņa, pateicoties par aktīvo darbību un vēlot neapstāties pie sasniegtā. Pēc Alojas novada domes sēdes lēmuma par ielas nosaukuma maiņu nolasīšanas, medību taurei skanot, Mednieku iela tika svinīgi atklāta.

 

Vēlāk sanākušie piedalījās mērķī šaušanas sacensībās disciplīnā „Skrejošā mežacūka”. Zemnieku konkurencē uzvarēja V.Bārda, 2.vietā Anda Bondare, bet trešais – Sandris Možvillo, savukārt no medniekiem 1.vietā Dainis Upelnieks no Bauskas, viesis no Ainažiem Uldis Puriņš otrais, bet trijnieku noslēdza Braslavas pagasta mednieku kolektīva dalībnieks Jānis Bitmanis. Pēc sacensībām visi baudīja zupu un devās medībās, bet pasākums noslēdzās ar apbalvošanu, mājražojumu degustēšanu un labdarības izsoli, kurā saziedotie līdzekļi tiks izmantoti sāls iegādei meža dzīvniekiem.

 

Zanes Šlendakas

teksts un foto