Aloja

Apbalvoti Alojas novada 2014.gada labākie sportisti

Sporta laureāts17.janvārī Alojas novada sportisti, sporta entuziasti un Alojas novada domes pārstāvji pulcējas Ozolmuižā, lai kopā atskatītos uz paveikto, pateiktos par sasniegto un godinātu mūsu novada izcilniekus sportā, piedaloties Alojas novada Sporta laureāta 2014 svinīgajā pasākumā.

 

Pasākumu ieskandināja Limbažu novada ģimnāzijas 7.klases skolnieks Reinis Tomiņš, kurš ar saviem priekšnesumiem iepriecināja visa pasākuma laikā. Alojas novada sporta darba organizatora Artūra Vītola un Alojas novada Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītājas Daces Lāces uzrunāti, klātesošie ar nepacietību varēja sākt gaidīt to brīdi, kad tiek paziņoti laureāti jeb Alojas novada sporta izcilnieki. Tāpat pateicības un uzmundrinājuma vārdus gan sportistiem, gan Artūram, kurš šogad ir sācis pildīt sporta darba organizatora pienākumus Alojas novadā, teica Alojas novada domes priekšsēdētājs Valdis Bārda un Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Inga Mauriņa-Kaļva.

 

Lieli un ne tik lieli sporta pasākumi un sacensības ir aizvadītas, izcīnīti augsti un varbūt ne tik augsti panākumi, ir bijuši gan prieka brīži, gan vilšanās sajūtas, bet tāds ir sports un tas mūs vieno. Es esmu lepns, un man ir liels prieks būt šeit, redzēt Jūs visus vienkopus, jo tas nozīmē to, ka pie mums, Alojas novadā, sports ir cieņā, un par to jāsaka paldies Jums, jo Jūs esat tie, kas ar savu enerģiju, pūliņiem, apņēmību un entuziasmu palīdzat sporta dzīvei Alojas novadā elpot! Paldies!”, tā pirms pateicību pasniegšanas sportistus uzrunāja pats Artūrs, jo kā nu ne – Alojas novadā ir plašs sporta iespēju klāsts, sākot ar futbolu un basketbolu, beidzot ar medību šaušanu un sporta karatē.

 

2014.gadā sasniegts tiešām daudz – mūsu novada futbolisti un florbolisti plūca laurus Olimpiskā centra “Limbaži” organizētajos čempionātos, tāpat sasniegumi arī Latvijas mēroga sacensībās – gan “Staiceles bebru” sudrabs Latvijas čempionātā 2.līgā, gan Alojas mednieku kluba 2.vieta Latvijas kausa izcīņā, kā arī mūsu novada blakusvāģu ekipāžas/komandas čempionu tituls Latvijas retro motokrosa čempionātā. Tā ir tikai daļa no visa, ko mūsu sportisti aizvadītajā gadā sasnieguši, jo panākumu tiešām daudz un lepoties var katrs no tiem.

 

Vakara kulminācija bija Alojas novada sporta laureātu godināšana. Nominācijā Gada notikums sportā laurus plūca Baltijas čempionāts galda tenisā (gan komandām, gan individuāli), par titula Gada cerība sportā kļuva Vidzemes jaunatnes futbola centra “Staicele” U15 vecuma puišu komanda ar treneri Jāni Valaņinu, bet Gada komandas tituls “Staiceles bebru” komandai. Gada sportistes gods šajā gadā ir Megijai Matvijukai, kura aizraujas ar ne visai sievišķīgu sporta veidu – medību šaušanu.Par šo balvu jāpateicas manam tētim, kurš pirms diviem gadiem mani iedrošināja ņemt bisi rokās, braukt viņam līdzi uz Alojas šautuvi un trenēties. Bija gan puņķi, gan asaras, bet rezultātā esmu šeit, – atzina Megija. Gada sportista tituls šogad basketbola kluba “Valmiera” spēlētājam Mārcim Vītolam, kurš gan pasākumā ieradās mazliet vēlāk, jo tobrīd atradās Jūrmalas basketbola laukumos, aizstāvot sava kluba krāsas, Latvijas basketbola līgas čempionātā. Neskatoties uz to, Mārcis ieradās vēlāk un, ovācijām skanot, saņēma savu izcīnīto laureāta balvu. – Lai arī pērnajā sezonā ar komandas rezultātiem mazliet nepaveicās, tomēr varu teikt, ka individuāli gads bija veiksmīgs. Pārstāvēju Latviju Pasaules čempionātā basketbolā 1:1 Taivānā, kur diemžēl veiksmes faktors mazliet patraucēja sasniegt kaut ko vairāk. Liels paldies jāsaka vecākiem un brāļiem, kuri nemitīgi atbalsta un motivē mani sasniegt vairāk. Paldies visiem!, – teica sportists.

 

Arī 2015.gads solās būt sporta notikumiem un, es ticu, arī panākumiem bagāts gads. Lai tas izdotos, novēlu veiksmi, izturību un nerimstošu enerģiju!

 

Alojas novada sporta darba organizators

Artūrs Vītols

no images were found