Aloja

Noslēdzies erudīcijas konkurss jauniešiem “Es dzīvoju Alojā…”

SAM_1046“Kas ir Alojas pilsētas himnas vārdu autore?, “Kas ir Alojas simbolika?”, “Cik pašvaldības iestādes ir Alojā?”– tie ir tikai daži jautājumi, uz kuriem nācās atbildēt jauniešiem erudīcijas konkursā “Es dzīvoju Alojā…” Alojas Dienas centrā 30.janvāra pēcpusdienā.

 

Konkursam pavisam pieteicās četras komandas, taču piedalījās trīs komandas ar nosaukumiem “Petrous:)”, “Ieejas Dačiki” un “Jaunais stils”. Komanda ar nosaukumu “Neuzvaramais četrinieks” tika uzvarēta jau pirms cīņas konkursā. Komandām uz konkursu bija jāierodas noformējumā atbilstoši komandas nosaukumam. Starp visām komandām uzreiz bija pamanāma “Jaunā stila” komanda – meitenes košās, vasarīgās kleitās, kuras rotāja krāšņas šalles, savukārt komandas vienīgais zēns bija tērpies vasarīgos šortos, visi komandas dalībnieki bija tērpušies zeķēs. Jaunā stila noformējums īpaši uzrunāja konkursa žūrijas pārstāvi Artūru Vītolu. Iespējams, ka sportisti kādā pilsētas sporta pasākumā būs tērpušies tieši Jaunā stila iedvesmoti.

 

Konkursu par godu Alojas pilsētas 23 gadu jubilejai organizēja Alojas Dienas centrs, sadarbībā ar Alojas pilsētas bibliotēku un Alojas muzeju. Kopīgi tika sagatavots konkursa nolikums un 49 jautājumi par Alojas iedzīvotājiem, iestādēm, vēsturi, dabu, kultūru un sportu. Konkursa vērtēšanai tika izveidota plaša žūrijas komisija 5 cilvēku sastāvā: Rihards Būda, Līga Moderniece, Zanda Aderniece, Artūrs Vītols un Guna Krūmiņa.

 

Konkurss notika divās kārtās – priekšsacīkstes un fināla spēle. Tā gaitai rūpīgi sekoja un pasākumu vadīja Inga Neimane. Visi jautājumi tika vizuāli demonstrēti uz lielā ekrāna. Lai komandas nepārsniegtu jautājumu apspriešanas laiku, uz ekrāna bija redzams, līdz sekundes simtdaļai precīzs, smilšu pulkstenis. Priekšsacīkstēs katrai komandai bija jāatbild uz pieciem jautājumiem, savukārt finālā uz trīs jautājumiem. Pēc pusfināla ar vienādu punktu skaitu – 15, līderos izvirzījās divas komandas – “Petrous:)” un “Jaunais stils”. Taču konkursa finālā uzvarēja “Petrous:)” komanda ar 35 punktiem, 2.vietā aiz sevis atstājot “Jaunā stila” komandu ar 33 punktiem, bet 3.vietā ar ar 28 punktiem “Ieejas dačiki”.

 

Gan nopietnie, gan jautrie konkursa mirkļi noslēdzās ar bagātīgu apbalvošanu. Pie uzņēmuma SIA “Aloja – Starklesen” gardajām želejām tika katrs konkursa dalībnieks. Neparastas bija konkursa balvas komandām: 1.vietai “Pusdienas ar Alojas pārvaldes vadītāju R.Būdu kafejnīcā “Avotiņš”, 2.vietai – pusdienas kafejnīcā “Mieriņš”, bet 3.vietas ieguvēji tika pie garda SIA “Madara 93” kliņģera. Par speciālām balvām bija padomājis arī katrs žūrijas loceklis. Paldies visiem dāvinātājiem!

 

Konkursam noslēdzoties, visi tā dalībnieki un organizētāji secināja, ka šādi konkursi jāorganizē biežāk. Konkurss deva ne tikai jaunas zināšanas, bet arī iespēju būt kopā gan jauniešiem, gan skolotājiem un iestāžu vadītājiem.

 

Sagatavoja Guna Krūmiņa

Mairitas Vītolas un Gunas Krūmiņas foto 

no images were found