Aloja

„Laiks kā putns” audumā

„Laiks kā putns” – tā saucās tekstilmākslinieces Ilzes Šuļjas darbu izstāde, kura visu janvāri bija skatāma Staiceles pilsētas bibliotēkā, un noslēgumā bija iespēja tikties klātienē ar mākslinieci. Izstādē bija izstādīti arī darbi, kuri guvuši apbalvojumus festivāla „Rīgas tekstilmozaīka” ietvaros. Tikšanās reizē māksliniece pastāstīja ne tikai par darinātiem mākslas darbiem, bet arī par sadzīves priekšmetiem, kuri jau uztverami kā mākslas darbi – somas, priekšauti, sarafāns meitenēm, lelle.

Izstāde bija unikāla, jo darbi darināti gan no auduma, gan marles un dziju atgriezumiem, ar dažādām šūšanas tehnoloģijām. No darbiem īpaši izcēlās Indiras Gandijas portrets, kas pilnībā bija darināts no dažādu nokrāsu un lieluma džinsa auduma gabaliņiem. Māksliniece patiešām bija priecīga, ka viņas izšūto portretu varēja atpazīt arī vairāki izstādes apmeklētāji. Kā I.Šuļja pastāstīja, džinsa audums viņai ir iecienīts darba materiāls, tāpēc arī tapis otrs – meitenes portrets – kura darināšanā izmantotas pat džinsu bikšu vīles.

Runājot par nākotni, māksliniece atzinās, ka ir vairāki darbi, kuri tapšanas stadijā un tiek gatavoti konkrētām izstādēm, ar konkrētām idejiskām norādēm un izmēriem. Lai izdodas!

 

Bibliotēkas vadītāja Anita Strokša

Intas Meisteres foto