Aloja

Cēsīs norisinājās Starptautiska konference uzņēmējdarbības konkurētspējas stiprināšanai

Logo_22012015_LDDK_konference_regionala_uznemejdarbiba-1024x194

Ceturtdien, 12.februārī Alojas novada domes priekšsēdētājs Valdis Bārda, Attīstības nodaļas vadītāja Marika Kamale un komercdarbības speciāliste Baiba Birzgale piedalījās starptautiskā konferencē „Uzņēmējdarbība reģionos Eiropas Savienības konkurētspējas stiprināšanai”, kuru Latvijas prezidentūras ES Padomē ietvaros rīkoja Latvijas Darba devēju konfederācija sadarbībā ar Cēsu pašvaldību. Konference norisinājās Vidzemes koncertzālē „Cēsis”.

Konferenci moderēja Cēsu novada priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, tajā piedalījās gan augstas Eiropas amatpersonas un biznesa pārstāvji, gan arī Ekonomikas ministre Dace Reizniece-Ozola.  Konferences pirmajā daļā tika runāts gan par reģionu konkurētspēju, gan uzņēmējdarbību reģionos, gan arī par vietējo pašvaldību un pilsētu lomu reģionālās uzņēmējdarbības atbalstā. Dienas otrajā daļā notika  paralēlas diskusijas par vairākām tēmām: darbaspēka mobilitāti un nodarbinātību ES dalībvalstu mazapdzīvotajos reģionos, par sociālo dialogu uzņēmējdarbības atbalstam, par vietējās uzņēmējdarbības vides pašvaldībās novērtēšanu u.c.

Konferences noslēgumā tika izstrādātas rīcībpolitikas stratēģijas rekomendācijas, kuru īstenošanai un atbilstošam atspoguļojumam ES, nacionālā un vietējā līmeņa dokumentos, sekos līdz Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK).