Aloja

Konkursā veidos infografikas “Manas iespējas izglītoties Latvijā”

Gatavojoties E-prasmju nedēļai, Izglītības un zinātnes ministrija rīko infografiku konkursu skolēniem un studentiem.  Darbu tēma ir “Manas iespējas izglītoties Latvijā”, bet konkursa mērķis – rosināt skolēnos interesi par izglītības iespējām Latvijā un attīstīties, apgūstot jaunas digitālās prasmes. Konkurss tiek rīkots sadarbībā ar digitālo vizuālo risinājumu uzņēmumu „Infogr.am”.

 

izglitojies_plakats_A4Konkursā aicināti piedalīties skolēni vecuma grupās  no 6. līdz 9. klasei, no 10. līdz 12. klasei (1.-4. kurss profesionālajās skolās), kā arī 1.-4. kursa augstskolu studenti. Aizpildot pieteikumu vietnē www.izm.gov.lv/pieteikums.html, dalībnieks saņems ielūgumu uz webināru jeb video lekciju par datu vākšanu, apkopošanu un infografiku veidošanu. Tiešsaitē trešdien, 4. martā, 12:00 dalībniekiem būs iespējas arī saņemt atbildes uz precizējošiem jautājumiem par konkursa norisi. Tie konkursa dalībnieki, kam nebūs iespējas noskatīties webināru tiešraidē, saņems saiti uz tā ierakstu.

 

Lielākais ieguvums ikvienam konkursa dalībniekam būs iespēja izmēģināt un apgūt datu vizualizāciju mūsdienīgā veidā un mērķtiecīgi iegūt informāciju, saistot savu nākotni ar izglītības iespējām tieši Latvijā.  

 

Trīs labāko darbu autori katrā nominācijā tiks aicināti uz apbalvošanas ceremoniju piektdien, 27.martā. Savukārt īpašu atzinību nopelnīs skolotāji, kuru audzēkņi būs iesnieguši visvairāk darbu.

 

Pieteikšanās konkursam un webināram: www.izm.gov.lv/pieteikums.html

Konkursa nolikums: www.izm.gov.lv/infografiku-konkurss.html

 

Papildu informācija:

Iveta Zariņa

Komunikācijas un dokumentu pārvaldības nodaļa

Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija

 

Tālr.: +371 6704804

Mob. Tālr.: +371 29246737

e-pasts: iveta.zarina@izm.gov.lv

www.izm.gov.lv