Aloja

Skolēnu deju kolektīvi slīpē dejotprasmi

Alojas novada skolēnu deju kolektīvi kopmēģinājumā Alojas kultūras namā tikās ar Alojas, Limbažu un Salacgrīvas novadu skolēnu deju kolektīvu virsvadītāju Daci Adviljoni.

 

Kolektīvi rādīja, kā apguvuši  XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku deju lielkoncerta „Līdz varavīksnei tikt” obligāto repertuāru. Virsvadītāja kolektīvu vadītājām un dejotājiem palīdzēja ar padomiem, ko deju iestudējumos vēl jāprecizē un jānoslīpē.

 

Dalībai svētkos gatavojas Ozolmuižas pamatskolas 1.-4.klašu deju kolektīvs (vadītāja Sandra Nāzare), Alojas kultūras nama 3.-4.klašu deju kolektīvs „Resgalīši” un 5.-9.klašu deju kolektīvs „Resgaļi” (vadītāja Maija Drozda).

 

Pēc 15 gadu pārtraukuma šogad svētkos piedalīties aicināti arī pirmsskolas vecuma bērnu deju kolektīvi. Alojas kultūras nama deju kolektīva „Dzīpariņš” vecākā grupa un viņu vadītāja Lāsma Voksone ir gatavi izaicinājumam.

 

Ar novada domes atbalstu „Resgaļu” un „Resgalīšu” puiši un meitenes dejos ar jauniem tautas tērpiem un pastalām, bet „Dzīpariņa” meitenēm izšūti koši brunči.

 

Lai mūsu bērni kļūtu par svētku dalībniekiem, 31.martā viņiem jāuzstājas svētku atlases skatē Limbažu kultūras namā. Katrs kolektīvs skatei gatavo trīs dejas no kurām skatē būs jādejo divas – vienu izlozes, otru – izvēles. Konkurence ir milzīga, jo tautas deja skolēnu vidū valstī ir populāra. Visi turēsim īkšķus, lai mūsējiem veicas!

 

XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notiks no 6.-12.jūlijam Rīgā. Dejotājiem paredzēta liela slodze – pēc trīs mēģinājumu dienām jādejo četros koncertos 10. un 11.jūlijā, un jāpārstāv Alojas novads svētku dalībnieku gājienā 12.jūlijā.

 

Svētku lielkoncertos 15,5 tūkstoši visu vecumu dejotāji – no pirmsskolas līdz vidusskolēniem, UZBURS – NOBURS – PIEBURS – SABURS bērnības sapņus un domas.

 

Sagatavoja Ineta Laizāne

Ingas Neimanes foto