Aloja

Matemātikas draugu pēcpusdiena Alojas Ausekļa vidusskolā

– Matemātikas augstākā sūtība – atrast kārtību tai haosā, kas ir ap mums, – ir teicis kāds gudrs cilvēks. Tāpēc mēģinājām noskaidrot mūsu skolu loģiskāk domājošos, atjautīgākos un, protams, gudrākos skolēnus.

 

12.marta pēcpusdienā Alojas novada Matemātikas skolotāju metodiskā apvienība kopā ar Alojas Ausekļa vidusskolas Skolēnu domi rīkoja pasākumu matemātikas draugu 5. – 6. un 7. – 9.klašu komandām „Gribu, varu, daru!”.

 

Kopā bijām sešas komandas (pa četriem gudriniekiem) no visām Alojas novada skolām – Alojas, Staiceles un Ozolmuižas. Pasākums sākās ar komandu novēlējumiem pārējiem dalībniekiem. Žūrijā bija Alojas vidusskolēni Laura Ozoliņa, Rūdis Bīviņš un Valters Roļskijs, bet viņiem palīdzēja skolotāja Aīda Balga. Pavisam komandām bija jāveic katrai 20 uzdevumi, gan atjautības, gan risināmi, gan praktiski izpildāmi.

 

Rezultātu tabulā pie tāfeles krājās punkti, bija emocijas, no saspringuma sārti vaigi, un noslēgumā varējām sveikt uzvarētājus – visgudrākos matemātiķus mūsu novadā. Pirmā vieta 5. – 6.klašu grupā tika Staiceles vidusskolas komandai, kurā startēja Klāvs Īle, Mikus Čipots, Aleksis Oskars Strauts un Markuss Melbārdis.

 

2. un 3.vietu dalīja Alojas Ausekļa vidusskolas komanda, kurā piedalījās Marta Miksone, Rūta Vildere, Karīna Meļķe, Annija Ģērmane un Ozolmuižas pamatskolas komanda – Renārs Stumps, Mārtiņš Žukovskis, Sandis Žukovskis un Mārcis Skrīvelis.

 

7. – 9.klašu komandām labākie bija Alojas skolēni – Haralds Siktārs, Lauma Auziņa, Arta Bārda un Elīza Cepurniece. Otrajā vietā Staiceles vidusskolas komanda – Alens Mārtiņš Jirgensons, Klāvs Grosbergs, Alvis Jaunzems un Jānis Mariss Taulavičus. Trešajā vietā Ozolmuižas skolēni – Valters Jānis Stumps, Andris Jērcītis, Amanda Jērcīte, Reinis Stumps.

 

Visiem dalībniekiem un viņu pedagogiem pateicība par piedalīšanos!

Fotomirkļu autors – Helmuts Bondars

 

Alojas novada Matemātikas skolotāju metodiskās apvienības vadītāja

Sarmīte Mangulsone