Aloja

Skolēni izzina EKO laukumu Alojā

Alojas novada dienās 27.martā, vairākas skolēnu grupas no Staiceles un Alojas vidusskolas apmeklēja SIA ZAAO EKO laukumu Alojā, Rīgas ielā 5. Skolēni uzzināja, ar kādu mērķi šāds laukums ir izveidots un kā atšķirt otrreizējai pārstrādei derīgu no otrreizējai pārstrādei nederīga materiāla.

publicSkolēni grupas pārbaudīja zināšanas par ikdienā bērniem atpazīstama iepakojuma (piemēram, limonādes skārdeņu, dažādu našķu iesaiņojuma, dzērienu paku) pārstrādes ceļu – bija iespējams apskatīt gan granulas, kādās pārtop pārstrādei derīgs iepakojums, gan pataustīt materiālus, kuri izgatavoti no reiz lietota iepakojuma.

 

Bērni mēģināja izprast arī to, ka dažādu pārstrādei derīgu materiālu nogādāšana EKO laukumā būs ieguvums visas ģimenes maciņam, būs iespēja saņemt atlaižu karti, samazinot izdevumus par piemājas konteinera tukšošanu, kas savukārt dos iespēju sakrāt kādai kārotai lietai.

 

Atgādinām, ka Alojas EKO laukumā iespējams nodot dažādus šķirotos atkritumus, tai skaitā pudeļu stiklu, papīru, kartonu, plastmasu, PET pudeles, metālu, kā arī nolietoto sadzīves tehniku un logu stiklu, kuru EKO punktu pudeļu stiklam paredzētajos konteineros mest nav atļauts. Laukumā var nodot arī bīstamos atkritumus: krāsu bundžas, luminiscentās lampas, baterijas un akumulatorus. EKO laukums atvērts otrdienās, trešdienās, ceturtdienās, piektdienās no plkst.12 līdz 16 un sestdienās no plkst.10 līdz 14, brīvdienas pirmdiena un svētdiena.

 

Sagatavoja Zane Leimane

SIA ZAAO sabiedrisko attiecību speciāliste