Aloja

Aicinām atbalstīt mūsu futbolistus!

Staiceles bebriŠo sestdien, 4.aprīlī 14:00 Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā norisināsies mūsu futbola kluba (FK) “Staiceles Bebri” spēle pret komandu “Valmiera Glass FK / BSS”.

Novada iedzīvotāji aicināti doties atbalstīt mūsējos klātienē!

 

Zemāk intervija ar FK “Staiceles Bebri” direktoru Jāni Jaunzemu un neliels ieskats tajā, kā “Staiceles Bebri” gatavojas jaunajai spēļu sezonai. 


2013./2014.gada sezonā FK “STAICELES BEBRI” izcīnīja vēsturisku panākumu – kļuva par čempioniem Latvijas Futbola federācijas (LFF) Vidzemes reģiona 2.līgas čempionātā futbolā un izcīnīja 2.vietu LFF Latvijas 2.līgas FINĀLTURNĪRĀ, kas pavēra iespējas pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē piedalīties LFF 1.līgas čempionātā (tagad KOMANDA.LV 1.līgas čempionāts). Tika nokārtoti visi dokumenti un 27.februārī LFF licenzēšanas komisija vienbalsīgi klubam piešķīra LFF B-licenci dalībai 1.līgas čempionātā. Tāpēc neilgi pirms jaunās sezonas sākuma uz sarunu esmu aicinājis FK “STAICELES BEBRI” direktoru Jāni Jaunzemu.

 

Kā esat uzsākuši gatavošanos sezonai?

Sezonai, kā ierasts, sākām gatavoties Alojas sporta hallē. Tā kā šogad pie mums nebija gara ziema, jau laicīgi varējām uzsākt treniņus āra apstākļos uz sintētiskā seguma.

Kā sokas ar sastāva komplektāciju, kādi papildinājumi?

Laikam jāsāk ar to, ka esam noslēguši sadarbības līgumu ar VJFC “Staicele”, tādā veidā nodrošinot piramīdas principu, sākot no sporta skolas līdz galvenajai komandai. Par komandas galveno treneri piekritis strādāt Jānis Valaņins, kurš mēģinās apritē iesaistīt arī savus audzēkņus no sporta skolas. Sākumā stažēsies pieci viņa 1999.gadā dzimušie audzēkņi, no kuriem vismaz divi, A.Jaunzems un J.Taulavičus, jau tagad var sastādīt nopietnu konkurenci pieredzējušajiem vīriem. Lielos vilcienos jau komandas aprises un sastāvs ir nemainīgs, taču to papildinājuši Staiceles vidusskolas audzēknis, gulbenietis M.Kozlovskis, divi limbažnieki K.Bērziņš un M.Remess, kā arī valmierietis V.Tatarčuks un alojieties N.Ģērmanis.

No 20. – 21.martam aizvadījāt pārbaudes turnīru, kur piedalījās citas 1.līgas komandas. Kādi secinājumi? Pie kā vēl jāpiestrādā?

Latvijas 2. ligas cempionats 2014.11.01 (1)

FK “STAICELES BEBRI” LFF 2.līgas FINĀLTURNĪRA 2.vietas ieguvēji (Foto: M.Strokša)

Ļoti labs turnīrs! Piedzīvojām zaudējumu pret Rīgas futbola skolu (RFS), bet uzvarējām FK Smiltene/BJSS. Katrai komandai varbūt bija atšķirīgi uzstādījumi turnīrā, bet mums izdevās pārbaudīt visus spēlētājus, ko vēlējāmies, un piestrādāt pie uzbrukuma un aizsardzības taktiskajiem risinājumiem. Vispārējais komandas sniegums apmierina, taču jāpiestrādā pie niansēm – piespēļu kvalitātes un lēmumu pieņemšanas ātruma laukumā. 1.līgā tomēr ir citi ātrumi un spēles kvalitāte.

Uz tā fona, ko redzējāt Valmierā, uzskati, ka varat cīnīties par iekļūšanu desmitniekā?

Tas būtu ļoti labs panākums, bet priecāsimies arī tad, ja izdosies noturēties 1.līgā. Būsim reālisti – šis ir pirmais gads tādā līmenī gan klubam, gan arī lielai daļai spēlētāju. Spēles katru nedēļu un Latvijas kauss. Slodze būs liela, arī zaudējumu vairāk nekā ierasts, līdz ar to varētu būt morāli grūtāk, tomēr puiši ir noskaņojušies kaujinieciski, un cerams, ka šī enerģija un motivācija sezonas gaitā nepazudīs.

Nav noslēpums, ka dalība 1.līgā ir finansiāli dārgāks prieks, nekā 2.līgas čempionāts – kā sokas šajā jomā? Kas jūs atbalsta?

Vislielākais paldies jāsaka Alojas novada domei, kas mūs uzklausīja un bija gatava palīdzēt. Jau daudzus gadus mūs atbalsta SIA “Aloja – Starkelsen”, ļoti laba sadarbība ir izveidojusies arī ar MTC “Staicele”. Notiek pārrunas  ar vairākiem potenciālajiem atbalstītājiem, bet  ļoti pretimnākoši  bija novada uzņēmēji – Andrejs Hansons, SIA “Draugu dārzs”, SIA “Marko K” un CHRONO.LV. Jāpiebilst, ka mums ir piešķirts arī sabiedriskā labuma organizācijas statuss, līdz ar to potenciālajiem atbalstītājiem esam pievilcīgāki.

Kā nodrošināsiet spēļu praksi rezervistiem? Vai būs komanda arī 2.līgas čempionātā? Vai varbūt piedalīsieties kādā alternatīvā čempionātā?

Komanda.lv 1.līgas čempionātā nav ierobežojumu spēlētāju pieteikšanai, bet domājam, ka pieteikumā varētu būt kādi 30 sportisti. Protams, visi, iespējams, netiks pie spēlēšanas, līdz ar to noteikti piedalīsimies arī 2.līgas čempionātā vai Vidzemes čempionātā (vēl nav zināms, kādā formātā būs šis čempionāts), lai rezervistiem nodrošinātu spēļu praksi un iespēju cīnīties par vietu arī 1.līgas komandas sastāvā. 1999.gadā dzimušajiem puišiem vēl ir savs Jaunatnes čempionāts, tā kā viņi spēļu praksi varēs iegūt arī tur.

Kā gatavojaties pirmajai spēlei pret vienu no galvenajām favorītēm FK Valmiera? Vai puišiem nav uztraukums?

Protams, ka puiši ir uztraukušies – šī būs pirmā spēle pret komandu, kas izvirzījusi mērķi iekļūt virslīgā jau šosezon, taču no otras puses, tā ir komanda, kuru vislabāk pazīstam. Sen sekojam līdzi viņu spēlēm gan tāpēc, ka tur spēlē staicelieši V.Jaunzems un E.Arnavs, gan tāpēc, ka Valmierā stažējušies virkne mūsu spēlētāju. Domāju, ka arī valmieriešiem ir ne mazāks uztraukums, jo šajā spēlē mēs būsim tumšais zirdziņš.

 

Vairāk informācijas, spēļu kalendāri, spēlētāju statistika un turnīra tabula pieejama staicelesbebri.id.lv 

Twitter – @Sbebri

 

Artūrs Vītols,

FK “STAICELES BEBRI” preses sekretārs

Tālr. 26547170