Aloja

Uzņēmēji un pašvaldības pārstāvji viesojās Līvānu novadā

Vakar Alojas novada Uzņēmēju konsultatīvā padome kopā ar domes speciālistiem un priekšsēdētāju Valdi Bārdu, kā arī uzņēmēju un pašvaldības pārstāvjiem no Salacgrīvas novada, devās pieredzes apmaiņas braucienā uz Līvānu novadu.

 

Vispirms tika apmeklēts Līvānu inženiertehnoloģiju un inovāciju centrs (LIIC, kurā sagaidīja Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods, LIIC vadītāja Zane Gaiduka un Sabiedrisko attiecību un ārējo sakaru daļas vadītāja Ginta Kraukle. Alojas novada komercdarbības speciāliste Baiba Birzgale prezentēja Alojas novada uzņēmējdarbības vidi un Uzņēmēju konsultatīvās padomes līdzšinējo darba pieredzi, savukārt par šajā jomā notiekošo Līvānu novadā Z.Gaiduka. G.Kraukle klātesošos iepazīstināja ar stipendiju fonda darbību un Mazo grantu projektu ieviešanas procesu Līvānu novadā.

 

Pēc tam, Z.Gaidukas pavadībā, visi devās uz biohumusa ražotni SIA “Livani Eko Group”, kur ar uzņēmuma darbības specifiku iepazīstināja valdes loceklis Gatis Pastars. Vēlāk ceļš veda uz SIA “Līvānu mājas un logi”. Tajā viesmīlīgi uzņēma un ekskursijā pa koka logu, durvju un kāpņu ražotni veda uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Surgunts. Pēcāk tika apmeklēts SIA “Sencis”, kurā tiek ražotas mīkstās mēbeles. Par uzņēmuma darbību pastāstīja komercdirektors Mihails Šlujevs, kurš ļāva klātienē aplūkot arī visus mēbeļu tapšanas posmus. Vizīte noslēdzās Latgales mākslas un amatniecības centrā, kurā integrēts arī Līvānu stikla muzejs. Labāk izprast ekspozīcijās aplūkojamo palīdzēja centra vadītāja Ilze Griezāne.

 

Brauciena dalībnieki atzina, ka vizītes laikā gūta ļoti daudzpusīga un vērtīga pieredze, tāpēc mājās atvestas vairākas atziņas un idejas īstenošanai arī mūsu novadā. 16.aprīlī plānota Uzņēmēju konsultatīvās padomes sēde, kurā vēlreiz pārrunās brauciena laikā gūto informāciju, spriedīs par aktuālajiem jautājumiem un nākotnes plāniem saistībā ar līdzīgām vizītēm arī citos novados.  

 

Zanes Šlendakas

teksts un foto