Aloja

Nosvinēta ritma grupas „Radiridirī” apaļā jubileja

Svētdien Vilzēnu tautas namu pierībināja jauniešu ritma grupa „Radiridirī”, atzīmējot savas darbības 10.gadadienu.

 

Jaunos māksliniekus un grupas izveidotāju, vadītāju un sitaminstrumentu speciālistu Dzintaru Vīksnu dzimšanas dienā sveikt bija ieradušies Alojas novada domes pārstāvji, „Radiridirī” kādreizējie dalībnieki, vietējie kolektīvi un klausītāji. Pašvaldība grupai dāvināja gan gardas, gan skaistas un lietderīgas dāvanas. – Uzstājoties, jums rokas un kājas ir liktas pie darba, bet priekšnesumiem jaunu skanējumu piešķirt palīdzēs šī dāvana, – pasniedzot ansambļa vadītājam svilpītes, teica Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītāja Dace Lāce. Svētku koncertu kuplināja Jaunpiebalgas vidusskolas ritma grupa, bet īpašie ciemiņi bija ritma apvienība „Pulsa efekts”, kurā spēlē arī pats Dz.Vīksna. Viņi savos enerģiskajos un noskaņām bagātajos priekšnesumos iesaistīja visus sanākušos.

 

Goda viesis bija ansambļa izveidošanas idejas ierosinātājs, rakstnieks un mākslinieks Eso Antons Benjamiņs. Dz.Vīksna viņam sirsnīgi pateicās par iedrošināšanu un padomu, kas palīdzējis neapstāties pie iesāktā un noticēt, ka ieceres piepildās.

 

Šobrīd „Radiridirī” gatavojas vasarā gaidāmajiem Jauniešu Dziesmu un deju svētkiem. Vēlot sagaidīt ne vienu vien desmitgadi, Jaunpiebalgas mūzikas un mākslas skolas skolotāja, Dz.Vīksnas mamma Māra Vīksna ar saviem audzēkņiem dāvināja jubilāriem karogu, ar kuru doties svētku gājienā.

 

Pēc pasākuma svinīgās daļas Vilzēnu tautas nama vadītāja Dace Šķepaste ar jauniešiem parūpējās par īstu svētku noskaņu. Klātesošie baudīja gardas uzkodas un torti, veidoja individuāli izvēlēta dizaina „Radiridirī” nozīmītes, un pārbaudīja roku veiklību, spēlējot elektroniskās bungas ar speciāli uzstādītu sitienu skaitītāju. Šajā aktivitātē labprāt piedalījās arī domes priekšsēdētājs Valdis Bārda un Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Inga Mauriņa-Kaļva.

 

Zanes Šlendakas

teksts un foto

[Not a valid template]