Aloja

Anta Berga piemiņas turnīrs zolītē

Jau otro gadu Staiceles jauniešu klubā „Čempiņš” martā notiek zolītes turnīrs par godu Antim Bergam. Turnīrā piedalijās desmit zolītes piekritēji Jānis Trejs, Arnis Pēcis, Udo Gustavsons, Andris Rolovecs, Vilnis Andersons, Jānis Vītols, Dainārs Konrāds un Inga Konrāde – vienīgā sieviete.

 

Bet šogad uz sacensībām pirmo reizi ieradās divi jauni spēlēt gribētāji – Zigurds Treijs un Sanija Ozola. Zigurdam šogad neveicās un tāpēc pie medaļam netika un palika pēdējā desmitajā vietā, bet Sanijai gāja raibi. Sanija ieguva gan pirmo, gan trešo, gan ceturto vietu un dalīto otro vietu, bet ar šādu sniegumu tomēr palika devītā vietā.

 

Izspēle notika četrās kārtās pa 50 minūtēm. Un 15 minūtes kafijas un tējas pauze starp kārtām. Astoto vietu ieņēma Vilnis Andersons, bet septīto vietu Arnis Pēcis. Šiem abiem spēlētājiem bija vienāds iegūto punktu skaits. Visu izšķīra maziem punktiņi jeb mīnusiņi, kuri Arnim bija labāki. Šogad šešinieku noslēdz ilgadējais zolītes spēlētājs Jānis Treijs, kuram ar piektās vietas ieguvēju Ingu Konrādi punkti bija vienādi, bet mīnusiņi Ingai bija labāki. Ceturtā vieta ir viss nepateicīgākā, jo turpat ir medaļas, bet nekā! Ieguva Udo Gustavsons, kurš atpalika no godalgotās vietas par nieka 0,5 punktiem. Cīņa par medaļām saglabājās līdz pēdējai kārtai, jo punktu skaits bija līdzīgs. No demitās līdz ceturtai vietai, tika pasniegti dažādi saldumi un mazas piemiņas balviņas par piedalīšanos.

 

Šogad pie medaļām un diplomiem tika Jānis Vītols trešajā vietā un Andris Rolovecs otrajā vietā. Šiem abiem spēlētājiem, noslēdzot ceturto kārtu, bija vienāds punktu skaits. Visu izšķīra maziem mīnusiņi, kuri Andrim bija labāki. Beidzot arī Jānis Vītols tika pie medaļas,  jo viņš vairākkārt palicis iepriekšējos turnīros nelaimīgajā ceturtajā vietā. Bet pirmo vietu izcīnīja Dainārs Konrāds, kurš saņēma diplomu un medaļu, kā arī Anta Berga piemiņas kausu.

 

Paldies Anitai Kapackai, Ingai Konrādei un Sanijai Ozolai par palīdzību, turnīru organizējot!

 

Staiceles sporta metodiķis Dainārs Konrāds