Aloja

Noslēdzies pirmais Alojas novada jauniešu forums

2015.gada 29.aprīlī Alojas novada Dienas centrā notika pirmais Alojas novada jauniešu forums, kas bija pirmā aktivitāte projektā – “Aktīvs un radošs jauniešu laiks Alojā”. Uz forumu bija ieradušies jaunieši no visiem Alojas novada pagastiem t.i. Braslavas, Brīvzemnieku, Alojas pilsētas un pagasta, Staiceles pilsētas un pagasta.

 

Pasākums sākās ar Dienas centra vadītājas – Gunas Krūmiņas uzrunu, Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītājas – Daces Lāces iedrošinājumu izteikt visas, pat vistrakākās idejas un Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītājas Ingas Mauriņas – Kaļvas pamatojumu, ka visas, pat vistrakākās, idejas var piepildīties. Vēlāk sekoja iepazīstināšana ar foruma vadītāju Gundegu Siliņu un muzikāls sveiciens no Mārtiņa Elsiņa un Andreja Vaičuka.

 

Pasākuma vadītāja – Gundega Siliņa (Valmieras novada fonda Jauniešu ideju laboratorijas koordinatore, foruma moderātore) pasākuma dalībniekus sadalīja pa pagastiem. Pirmais uzdevums bija sadalīt savas idejas divās grupās: “Kas katrā pagastā ir tāds, ar ko tā iedzīvotāji lepojas un kas ir tāds, ko vajadzētu mainīt?” Mani priecēja tas, ka idejas ko vajag mainīt, bija mazāk nekā tās ar ko pagasti lepojas. Vēlāk notika ideju balsošana, kurā visi foruma dalībnieki balsoja par savu un citu novadu idejām. Pa vidu maza “Kafijas pauzīte” un atkal pie nodarbībām.

 

Nodarbību turpinājumā pēc balsojuma sekoja vislabākās idejas tālākā izstrāde:
Aloja un pagasts – Estrādes tapšana,
Braslavas pagasts – Peintbols,
Brīvzemnieku pagasts – Futbola laukuma atjaunošana,
Staicele un pagasts – Peldvietas sakopšana Staiceles parkā.

 

Kad ideju izstrāde bija galā, sekoja projektu prezentācija un “Bungu aplis”.
Aptaujas anketās, kuras aizpildīja foruma pašās beigās, izteiktie komentāri bija pozitīvi, un ar piezīmi, ka forumu vajadzētu atkārtot.

 

Paldies, Alojas Ausekļa vidusskolas pašpārvaldes locekļiem un Alojas novada domes Dienas centra jauniešu iniciatīvas grupai, kas palīdzēja foruma tapšanā.

 

Visi foruma dalībnieki 26. maijā tiek aicināti uz diskusiju “Kafija ar politiķiem”.

 

Alojas novada jauniešu 1.forums darba grupu rezultāti un apkopojumi

 

Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2015. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

 

Sagatavoja Andrejs Vaičuks

Foto: Amanda Saulāja, Alija Neļķe, Guna Krūmiņa

Gunas rakstiem