Aloja

Auto-foto rallijs Alojas novadā pārsteidz organizētājus un dalībniekus

4.maijā trīs Alojas novada aktīvistes – Inga Neimane, Inese Timermane un Ziedīte Jirgensone – jau sesto gadu aicināja autofotorallijā iepazīt savu novadu. – Mums pašām patīk braukt rallijos un mudinājām to darīt arī citus, – teic I.Neimane. Dalībnieku atsaucība bijusi liela – 29 komandas, gan vietējie, gan kaimiņnovadu pārstāvji.

 

Dalībniekiem bija jāatrod 71 kontrolpunkts (KP), no kuriem 5 bija ļoti grūti, iespējams, tādēļ retais tos atrada. Viens no tādiem bija akmens tiltiņš pirms Vīķiem. Pār to kādreiz vedis ceļš uz Limšēnu muižu. Bijis jāatrod arī soliņš Salacas krastā, bet to nācies pameklēt, jo no ceļa tas nav redzams. Tāpat dalībniekiem nevedies ar KP Purezera dabas takā. Komanda Baltais citrons, kuri ir Alojas novada rallija veterāni, šo KP atrada, taču tamdēļ pazaudēja ļoti daudz laika un izkrita no ierastā uzvarētāju trijnieka. Inga atzina – pašas organizatores ir pārsteigtas, ka novadā joprojām var atrast jaunas vietas sev un citiem. – Rīkojot sacensības pērn, domājām, ka vairs neko jaunu nevaram atrast un ralliju rīkosim citur. Bet joprojām atrodam! – priecājas viena no organizatorēm.

Rallija dalībniekiem bija arī pildāmi vairāki uzdevumi. Tā kā rallijs tika  rīkots Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas dienā, vajadzēja nofotografēties kopā ar Latvijas karogu. Vēl viens uzdevums bija malkas zāģēšana kādā saimniecībā. Saimnieks par palīgiem, protams, dikti priecājās. Interesants bija uzdevums vismaz diviem komandas dalībniekiem nofotografēties, dzerot lauku pienu, un bildē pierādīt tiesnešiem, ka tas tiešām ir lauku piens. – Bija ļoti interesantas fotogrāfijas, jo katrs lika lietā savu fantāziju. Vairākiem dalībniekiem bildes fonā bija govis, – stāsta Inga. Kā ierasts šajā rallijā, komandām bija jāveic arī viens labais darbs. Šogad tas bija sagādāt materiālus darba terapijas un rehabilitācijas centra Vīķi krāsu terapijas nodarbībām. – Vadītāja pēc tam bija ļoti gandarīta, ka savests ļoti daudz kas, piemēram, krāsaini dzijas kamoliņi, – teic I.Neimane.

Sacensību dalībniekos bija arī tāda paša rallija Limbažu novadā organizators Jānis Remess ar savu komandu. – Pārrunājam, kā katrs rīkojam savu ralliju. Arī viņi, tāpat kā mēs, kartē punktus atzīmē aptuveni, neizmantojot nekādu speciālu programmu. Rīkojam taču sacīkstes amatieriem! – stāsta I.Neimane. Viņa teic, ka šogad par sacensībām bijušas tikai pozitīvas atsauksmes. Uzvarētāju apbalvošana gaidāma sestdien Staicelē vimbu svētkos. Sumināts tiks pirmais piecnieks: vietējo ugunsdzēsēju komanda Zibens Makvīns, kuru nevienam vēl nav izdevies pārspēt, Mia bellas, Gals un negals, tāpat Mieriņa zaķi 1 un Mieriņa zaķi 2. Abas pēdējās komandas veidoja kafejnīcas Mieriņš dalībnieki, kuri ar piedalīšanos rallijā atzīmēja iestādes jubileju.

Līga Liepiņa