Aloja

Ozolmuižas pamatskola iesaistījusies interesantā projektā

Ozolmuižas pamatskola piedalījās Vītolu fonda izsludinātajā ekskursiju projektu konkursā 5.-8.klasēm „Pētīsim un izzināsim Latvijas vēsturi!”. Konkursā piedalījās 165 Latvijas skolas un 80 no tām saņēma 400 eiro ekskursijas organizēšanai. Arī mums palaimējās. Mūsu skolas tēma – „Vietas, kur satiekas gadsimti”.

 

Ļoti gribēju realizēt šo ekskursijas maršrutu, lai skolēni papildinātu Latvijas vēstures zināšanas, redzētu vietas, kuras saistītas ar vēsturi no viduslaikiem līdz mūsdienām. 12.maijā devāmies interesantajā braucienā. Apskatāmie objekti bija Lielvārde – Andreja Pumpura muzejs, Uldevena pils, Kokneses pilsdrupas un Likteņdārzs. Paši maksājām par jauko stundas braucienu Vikingu liellaivā pa Daugavu (Klintainē).

 

5.klases skolēnos šī ekskursija rosināja interesi par nākamajā mācību gadā apgūstamo mācību priekšmetu „Latvijas vēsture”. 6. – 8.klašu skolēni savām acīm skatīja vēstures stundās pieminētās vietas. Šajās vietās satiekas tagadne ar pagātni un nākotni.

 

Andreja Pumpura muzejā Lielvārdē skolēni iejutās dzejnieka lomā un eposa „Lāčplēsis” tēlā. Uz Likteņdārzu vedām dāvanas – maisiņu ar zemi un akmeņus. Skolēni izteica vēlmi atbraukt apskatīties, kā Likteņdārzs izskatīsies pēc 20 gadiem. Apskatījāmies arī 2012.gadā amatniecības stundās mūsu skolas skolēnu kokā darinātos vēlējumus Latvijai. Projektu nedēļā maija beigās apkoposim redzēto.

 

Projekta vadītāja, skolotāja Māra Meinarda