Aloja

Mūžībā aizgājusi deju skolotāja Velta Cimmere

Velta CimmereMūžības ceļos aizgājusi ilggadējā Alojas dejotāju skolotāja VELTA CIMMERE, kas darbam ar Alojas dejotājiem atdevusi 60 sava mūža gadus. Izaudzinājusi vairākas dejotāju paaudzes un daudzas deju skolotājas. Deju svētku vēsture ir Veltas Cimmeres mūžs. Viņa vadīja deju kolektīvus Alojā līdz 85 gadu vecumam.

 

Skolotāja bija prasīga pret sevi, saviem kolēģiem un dejotājiem. Dejā viss bija nozīmīgs. Ikviens solis, ikviens acu skats vai tautas tērpa detaļa bija svarīgi. Pateicoties V.Cimmeres darbam, alojieši ir dejojuši, dejo un dejos arī turpmāk – no sīka trīsgadnieka līdz elegantai seniorei.

 

Šopavasar, 24.aprīlī Velta Cimmere svinēja 90 gadu jubileju. Alojas dejotāji Cimmerītei, kā visi viņu mīļi dēvē, vēlēja veselību un dzīvesprieku, smelt spēku atmiņās un ziedos.

 

Nu tiksimies vien atmiņās un pēdējo ziedu sveicienu skolotājai nesīsim sestdien,13.jūnijā 12:00 Mazsalacas kapsētā.

 

Alojas kultūras nama kolektīvs un bijušie dejotāji skumst kopā ar Veltas Cimmeres mīļajiem. Ir noslēdzies skaists un piepildīts mūžs. Vienmēr būsim pateicīgi par dejai un alojiešiem dāvātajiem gadiem! Lai viegls dejas solis mūžībā!

 

Alojas kultūras nama direktore

Ineta Laizāne