Aloja

Pirmo reizi noskaidros Dziesmu un deju svētku aizrautīgākos šoferus

dziesmu un deju svētkiXI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku atbalstītājs Statoil Fuel & Retail Latvia īpašā akcijā portālā dziedundejo.lv aicina iesniegt stāstus par kolorītiem Dziesmu un deju svētku kolektīvu šoferīšiem, lai kopējā balsojumā noteiktu draudzīgāko, atsaucīgāko un aizrautīgāko Svētku autobusu vadītāju Latvijā.

 

 – Šovasar ap 1200 autobusu Rīgā savedīs vairāk nekā 37000 Svētku dalībnieku no visas Latvijas. Novērtējot autobusu vadītāju ieguldīto darbu svētku veiksmīgā norisē, vēlamies izcelt tieši viņu prasmes – sākot ar mākslu orientēties intensīvajā pilsētas satiksmē, lai droši nogādātu dalībniekus koncertu norises vietās, līdz pat gadu gaitā iegūtai pieredzei kā uzmundrināt kolektīvu pēc nogurdinošiem mēģinājumiem. Turklāt skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki noteikti prasa no autobusu vadītājiem vēl lielāku atbildību un uzmanību, – saka Ilze Siliņa, Statoil Fuel & Retail Latvia izpilddirektore.

 

Kā pastāstīja Pasažieru pārvadātāju asociācijas valdes direktors Ivo Ošenieks, Dziesmu svētki gan sabiedriskā transporta vadītājiem, gan neregulāro pārvadājumu autobusu vadītājiem ir saspringts laiks, kas iet roku rokā ar precīzu laika plānošanu un lielu profesionālo pieredzi. – Šoferu darbs dažkārt tiek uzskatīts kā pašsaprotama palīdzība – nokļūt vienmēr laikā, pareizajā vietā un izdarīt to droši. Tomēr tas ir viens no svētku izdošanās principiem, kas prasa rūpīgu, – piebilst I.Ošenieks.

 

Šoferus balvai var pieteikt līdz 19.jūlijam mājaslapā dziedundejo.lv/cels. Kā norāda konkursa organizatori: „Šogad svētkos piedalīsies arī tādi autobusu vadītāji, kas jau gadiem ir iemantojuši sava kolektīva simpātijas, jo zina visvairāk dziesmu, vislabākos atvēsināšanās veidus pēc ilgiem mēģinājumiem, skaistāko bižu pīšanas metodes, smieklīgākās anekdotes, īsākos ceļus uz Rīgu. Taču meklējam arī jaunos braucējus, kuri tieši šogad piedzīvos unikālo iespēju piedalīties Svētkos.” Pieteikumus iespējams iesniegt gan no šī gada braucieniem uz skatēm, koncertiem un festivāliem, gan iepriekšējiem Svētkiem.

 

Konkursa noslēgumā 20.jūlijā tiks paziņoti pieci visvairāk balsu saņēmušie šoferīši un viņu vestie kolektīvi, pieci stāstu iesniedzēji un pieci balsotāji, kuri saņems vērtīgas balvas no Statoil.

 

Papildinformācija:

Ieva Stūre

„Statoil Fuel & Retail Latvia” sabiedrisko attiecību konsultante

Mob. tālr.:29450530

E-pasts: ieva.sture@ka.lv