Aloja

Atcelts Dziesmu un deju svētku gājiens (papildināts)

Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile sasaukusi svētku rīkotāju operatīvās rīcības grupas ārkārtas sanāksmi pēc tam, kad tika pārtraukts sestdienas vakarā Mežaparka estrādē notikušais Dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta ģenerālmēģinājums, kurā vairākiem bērniem tika novērotas veselības problēmas un ģībšana. Kā informēja mediķi, mēģinājums pārtraukts, lai bērni izguļas, atgūst spēkus un var izbaudīt svētku noslēguma pasākumus.

 

Sanāksmē tika uzklausīta operatīvo dienestu informācija par notikušo un tika lemts par tālāko rīcības plānu saistībā ar svētdien, 12.jūlijā plānoto svētku dalībnieku gājienu un Noslēguma koncertu. 

 

Operatīvās rīcības grupa pieņēma lēmumu atcelt paredzēto svētku gājienu. – Bērnu drošība ir pirmajā vietā, – uzsvēra ministre M.Seile. Rīkotāji ir informējuši novadu koordinatorus par pieņemto lēmumu. Neskaidru jautājumu gadījumā mūsu bērnu vecākiem lūgums sazināties ar Daci Lāci pa tālr. 26480408. Organizatori gan norāda, ka gadījumā, ja dalībnieki pēc pašu iniciatīvas izvēlas tomēr doties gājienā, Svētku rīkotāji nodrošinās visu iepriekš paredzēto, taču bērnu fiziskās un emocionālās veselības stāvokļa izvērtējums ir kolektīvu vadītāju un koordinatoru atbildībā.

 

Šī rīta mediju brīfinga audiorieraksts

 

Sagatavoja Zane Šlendaka