Aloja

Apspriest uzņēmējdarbības jautājumus ierodas Jelgavas novada pašvaldība

Vakar Alojas novadā viesojās Jelgavas novada domes pārstāvji 10 cilvēku sastāvā, lai pārrunātu mūsu pieredzi uzņēmējdarbības atbalsta jautājumos, jo īpaši Uzņēmēju konsultatīvās padomes darbu. Jāatgādina, ka maija sākumā pie jelgavniekiem pieredzes apmaiņas braucienā devās mūsu pašvaldības darbinieki.

 

Vizītes pirmā daļa notika SIA „Aloja-Starkelsen” telpās, kur prezentāciju par pašvaldību un uzņēmējdarbību novadā sniedza domes priekšsēdētājs Valdis Bārda un Komercdarbības speciāliste Baiba Birzgale, savukārt ieskatu uzņēmuma darbībā un ekskursiju pa tā telpām vadīja SIA „Aloja-Starkelsen” ražošanas vadītāja Ilze Caune. Sarunu laikā viesi interesējās par uzņēmējdarbību novadā kopumā, infrastruktūru un biedrībām, taču visvairāk jautājumu tika uzdots par Uzņēmēju konsultatīvās padomes izveides procesu un darbības veidu (padomes sastāvu, darba kārtības izvēli, lēmumu pieņemšanas procesu, to tālāku virzību utt.), tāpēc jelgavnieki iepazinās ar padomes nolikumu un sēžu protokoliem.

 

Pēc tam delegācija V.Bārdas vadībā devās aplūkot Ungurpili un vietu, kur drīzumā atradīsies bibliotēka – uzņēmējdarbības atbalsta centrs „Sala”. Tālāk ceļš veda uz Alojas mednieku kluba šautuvi „Reišmalīši”, kur ciemiņi tika aicināti nobaudīt novada mājražotāju gardo produkciju.

 

Viesi atzina, ka uzzināt mūsu novada pieredzi, galvenokārt jautājumā par Uzņēmēju konsultatīvās padomes darbu, viņiem ir ļoti vērtīgi, jo Jelgavas novadā pagaidām šāda padome nav izveidota. Neskatoties uz to, ka abi novadi krasi atšķiras izmēru ziņā, daudzas pamatnostādnes un idejas piemērojamas atbilstoši katras vietas un uzņēmējdarbības vides specifikai.

 

Zanes Šlendakas

teksts un foto