Aloja

BRĪDINĀM: Novadā notiks Zemessardzes mācības

sudraba3Iedzīvotāju ievērībai informējam, ka no 28. – 30.augustam Alojas novadā notiks Latvijas Republikas Zemessardzes 27.kājnieku bataljona taktiskais vingrinājums „Wenden 2015”. Tā mērķis ir pilnveidot iesaistīto vienību spējas veikt taktiskos uzdevumus apdzīvotās vietās.

 

Mācību laikā tiks izmantotas ēkas Jūras ielā 22, Kluba ielā 8, Valmieras ielā 4, Alojā, un mācību korpuss „Ozolmuiža” Brīvzemnieku pagastā. Alojas un Ozolmuižas teritorijā notiks arī personāla un tehnikas pārvietošana, bet aiz novada domes ēkas Jūras ielā 13, Alojā tiks izveidots mācību štābs.

 

Veicot taktiskos vingrinājumus, periodiski plānots izmantot salūtmunīciju un sprādziena imitācijas līdzekļus, kuri rada troksni, bet neapraud cilvēku veselību un dzīvību. Diennakts tumšajā laikā šo līdzekļu izmantošana notiks tālāk no apdzīvotām vietām. Zemessardze informē, ka mācību dalībnieki ir apmācīti apieties ar bruņojumu un ievērot drošības noteikumus, bet pārvietošanās ar autotransportu notiks tikai pa ceļiem. Tāpat tiks nodrošināta mācībās izmantotās teritorijas sakopšana, kā arī ugunsdrošības pasākumu un vides aizsardzības pasākumu ievērošana.

 

Ņemot vērā iepriekšminēto, lūdzam iedzīvotājus būt saprotošiem un nebaidīties no gaidāmajās mācībās plānotajām aktivitātēm.

 

Sagatavoja

Zane Landsmane

Foto: Gatis Dieziņš