Aloja

Draudzīgs sacensību gars vienoja novada sporta mīļotājus

Sestdien Latvijas Futbola federācijas Mācību un treniņu centrā „Staicele” valdīja sportiska konkurence, jo norisinājās novada sporta svētki. Uz tiem pulcējās visu pārvalžu pārstāvji, veidojot komandas, kuru sastāvā bija ne vien pašvaldības iestāžu darbinieki, bet arī uzņēmēji, biedrību aktīvisti un citi, visu vecumu novada iedzīvotāji. Svētkus organizēja Vidzemes Jaunatnes futbola centrs (VJFC) „Staicele”, sadarbībā ar Alojas novada domes Izglītības, kultūras un sporta (IKS) nodaļa.

 

Diena sākās ar dalībnieku, tiesnešu un organizatoru pulcēšanos stadionā. Vispirms visus uzrunāja sacensību galvenais tiesnesis Edgars Ozols. Viņš aicināja sportistus noskriet pirmo goda apli. Pēc tam vārds sveicienam tika dots Alojas novada domes priekšsēdētājam Valdim Bārdam. Arī viņš bija sacensību dalībnieks, startējot komandā “CADA” (Centrālās administrācijas un deputātu apvienotā komanda). Tad katru komandu ar sevi iepazīstināt lūdza IKS nodaļas vadītāja Dace Lāce, bet, pirms sākt spēkošanos, noteikumus paskaidroja spēļu tiesneši.

 

Dalībai dažādās disciplīnās visas dienas garumā kopumā pieteicās astoņas komandas, taču notika sacensība arī individuālajos pārbaudījumos – makšķerēšanā, šaušanā, šautriņu mešanā, bluķa cilāšanā, un orientējoties pa pilsētu. Komandas spēkojās futbolā, strītbolā, volejbolā, virves vilkšanā un stafetē. Lielu jautrību gan dalībniekiem, gan skatītājiem sagādāja pārbaudījumi „Lidojums” un „UPS”. Vienā no tiem ar lidojošo šķīvīšu palīdzību bija jānotriec pildītas plastmasas ūdens pudeles, bet otrā komandai, apsēžoties aplī ap bļodu, kura pildīta ar ūdeni, tā bija ar kājām jāpaceļ un pēc iespējas ilgāk jānotur augšā. Īpašs pārbaudījums bija sagatavots komandu kapteiņiem un viņu vietniekiem disciplīnā „Lielais boss”, kur tika pārbaudīta gan veiklība un precizitāte, gan spēks un sadarbības spējas. Paralēli spraigajām sacīkstēm, visus nogurušos un izsalkušos spēcināja garda, uz ugunskura vārīta zupa.

 

Lai gan laikapstākļi lutināja, dienas noslēgumā, sākoties apbalvošanai, sākās arī stiprs lietus. Tas gan netraucēja svētku noslēguma norisi. Šķiet, spraigākā sacensība notika tieši virves vilkšanā, jo dalībnieki uzdevumu uztvēra ļoti nopietni. Rezultātā uzvarētāja laurus plūca komanda „Karlo auto”, aiz sevis atstājot „Staiceli” un „Ugunsdzēsējus”. Futbolā komandu konkurencē uzvarēja vietējo komanda „Staicele”, strītbolā 1.vietu ieguva Alojas Ausekļa vidusskolas sportisti, uzvarētāji volejbolā un stafetē – „Brīvzemnieki”, pārbaudījumā „Lidojums” labākie bija komanda „Braslava”, bet pilno ūdens bļodu ar kājām visilgāk noturēja „Ugunsdzēsēji”, savukārt disciplīnā „Lielais boss” vislabāk sastrādājās „Draugu dārza” pārstāvji. Labākie makšķernieki bija „Karlo auto” komandā, bet šaušanā pa skrejošu mežacūku precīzākie – „Staicele”. Šī komanda ieguva 1.vietu arī visu pārbaudījumu kopvērtējumā. Uzvarētāja kausu no galvenā tiesneša rokām devās saņemt Staiceles pilsētas un pagasta pārvaldes vadītājs Einārs Bērziņš. 2.vieta „Braslavai”, bet 3.vietu ieguva „Brīvzemnieki”. Atvadoties, visus uzrunāja Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas priekšsēdētāja Inga Mauriņa – Kaļva, visiem sirsnīgi pateicoties par aktīvo dalību un izturību, un aicinot sniegt ierosinājumus nākamā gada sporta svētku organizēšanai.

 

Svētku norise aplūkojama fotogalerijā zemāk.

 

Zanes Landsmanes

teksts un foto

[Not a valid template]