Aloja

Pie Alojas Ausekļa vidusskolas ierīkots dambretes galds

???????????????????????????????Ievadot jauno mācību gadu, parkā pie Alojas Ausekļa vidusskolas jeb tagad sauktajos „Vītolos” atklāts gobas koka dambretes galds. Tas tapis biedrības „Atbalsts Alojas Ausekļa vidusskolai” projektā, ko novada dome atbalstīja mazo projektu konkursā un pirmais solis ceļā uz idejas īstenošanu par Zaļās klases izveidi.

 

Svinīgajā atklāšanas pasākumā skolas direktore Inese Mētriņa atzina, ka ļoti lepojas ar biedrības paveikto. Viņa skolas vārdā pateicās biedrības valdes priekšsēdētājai Inetai Miezītei un dāvāja figūriņu – zelta rokas un ābolus tajās, novēlot aktīvistei arī turpmāk ar darbīgumu un radošumu īstenot savas idejas. Pateicība tika izteikta arī SIA „Draugu dārzs” pārstāvjiem Mārim Siktāram un Alvim Bondaram par dambretes galda darināšanu, nogādāšanu „Vītolos” un uzstādīšanu.

 

Kad vidusskolas vadība un audzēkņi bija pateikušies saviem labdariem, notika pirmais turnīrs „Ar dambreti uz skolu”, kurā piedalījās 36 visdažādāko vecumu dalībnieki, tostarp Alojas novada domes priekšsēdētājs Valdis Bārda. Turnīra norisi uzraudzīja galvenais tiesnesis Elmārs Muķielis.

 

Jāatgādina, ka Alojas Ausekļa vidusskolā noslēdzies vēl viens biedrības īstenots projekts. Ar LEADER un novada domes finansējumu izbūvēts pludmales volejbola laukums, kas aprīkots ar speciālajām kvarca smiltīm un īpaši kvalitatīvu inventāru, atbilstoši profesionālu sacensību prasībām.

 

Zanes Landsmanes

teksts un foto