Aloja

Staiceles vidusskolas Mazpulks piedalās Kārļa Ulmaņa 138.jubilejas svinībās

SAM_0012Staiceles vidusskolas Mazpulks jauno mācību gadu uzsācis ar dalību Latvijas 4. prezidenta Kārļa Ulmaņa 138.jubilejas svinībās 6.septembrī Dobeles novada „Pikšās”.

 

Bija sagatavota daudzveidīga kultūras programma – svinīgs brīdis pie Kārļa Ulmaņa pieminekļa, Latvijas mazpulku sveiciens un ziedu paklāja veidošana, un Latvijas Lauksaimniecības universitātes studentiem tika pasniegtas K.Ulmaņa stipendijas. Tikmēr “Pikšu” muzeja pagalmā dziedāja jauniešu koris “Pa saulei” un Dobeles zemessargu ansamblis “Tērvete”. 

 

Visa pasākuma laikā darbojās mazpulcēnu un vietējo zemnieku izaudzēto lauku labumu tirdziņš. Staicelieši baudīja svētku emocionālo gaisotni, apskatīja  plašo, rūpīgi sakopto muzeja kompleksu un tajā izvietotās izstādes. Priecēja gan īpaši saulainā diena, gan tikšanās ar valsts vadītājiem un spožām kultūras personībām. 

 

Es nemāku spriest par to, cik pareizi Kārlis Ulmanis nāca pie varas, bet mums skolā redzamā vietā allaž izvietotas viņa atziņas. Un tas ir kā noderīgs padoms brīžos, kad jāpieņem kāds būtisks lēmums, – savas domas par K.Ulmaņa lomu valsts vēsturē atklāja Staiceles vidusskolas mazpulka prezidentam no 9.klases Endrijs Maurītis.

 

“Pikšas” šogad kļuvušas par vēl vienu ēku bagātākas – ar Eiropas Savienības līdz­finansējumu atjaunota kādreizējā saimniecības ēka, kur nākotnē iecerēts izvietot ekspozīciju par piensaimniecības attīstību ulmaņlaiku Latvijā.

 

Paldies par atbalstu skaistās ekskursijas organizēšanā skolas direktorei Sandrai Brokānei, Mazpulka vadītājai Andai Timermanei un skolotājai Antrai Rudzītei!

 

Sagatavoja Zane Landsmane