Aloja

ZAAO sniedz padomus Moldovas pašvaldību pārstāvjiem

SIA ZAAO (ZAAO) šonedēļ uzņem Moldovas pašvaldību lēmējvaras un izpildvaras pārstāvjus, iepazīstinot ar savu pieredzi atkritumu apsaimniekošanas sistēmas izveidē, ieviešanā un attīstīšanā. Moldovas pārstāvju vizīte notiek saskaņā ar sadarbības līgumu, kurš pavasarī tika noslēgts starp ZAAO un Moldovas Republikas Reģiona attīstības un būvlietu ministrijas Ziemeļu reģiona attīstības aģentūru.

 

Moldovas Republikas Ziemeļu reģionā turpmākos 10 gados plānots modernizēt atkritumu apsaimniekošanas sistēmu, ieviešot Eiropas Savienības direktīvas. Ir paredzēts Moldovas konkrētā reģiona atkritumu apsaimniekošanā ieviest labākās pieejamās tehnoloģijas, kā arī attīstīt kopīgus projektus ar ZAAO, piesaistot ārējo finansējumu.

 

Šīs nedēļas vizītes laikā Moldovas Republikas viesiem tiks izrādīta atkritumu apsaimniekošanas infrastruktūra, stāstīts par loģistikas sistēmu, izrādītas moderno tehnoloģiju programmas, kas palīdz nodrošināt maksimāli ērtu atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu sniegšanu. Tāpat notiks sarunas par Eiropas Savienības fondu līdzekļu piesaisti sadzīves atkritumu poligona izveidē un darbības modernizēšanā. Pašvaldības pārstāvjiem tiks sniegts ieskats arī sabiedrības informēšanas un izglītošanas stratēģijā, ilgtspējīgas vides nodrošināšanai.

 

SIA ZAAO ir pašvaldību atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums, kas nodrošina atkritumu savākšanu, šķirošanu, uzglabāšanu, apstrādi, pārvadāšanu, apglabāšanu un sabiedrības izglītošanas aktivitātes Ziemeļvidzemē, kā arī dažās Pierīgas un Malienas reģiona pašvaldībās. Uzņēmuma misija ir dalīties ar savu pozitīvo pieredzi.

 

Zane Leimane

SIA ZAAO sabiedrisko attiecību speciāliste

Rīgas iela 32, Valmiera, LV-4201

Mob.tālr.:26610013

E-pasts: zane.leimane@zaao.lv

Twitter.com/zaao_lv

Draugiem.lv/zaao

Facebook.com/ZAAOwaste

www.zaao.lv