Aloja

Mācību sākums Alojas Mūzikas un mākslas skolā

Klāt rudens, klāt jaunais mācību gads! Alojas Mūzikas un mākslas skolā tas svinīgi sākās 2.septembrī pulcējot audzēkņus, vecākus, skolotājus un viesus skolas telpās.

 

Svētkos sveicām jaunos audzēkņus- 14 māksliniekus un 12 mūziķus, un jaunos skolotājus mākslas nodaļā. Šogad gleznošanu, zīmēšanu un direktores vietnieces pienākumus veiks gleznotāja un ilggadēja mākslas skolas vadītāja Sandra Lagzdiņa, keramiku, veidošanu un mākslas valodas pamatus mācīs Anna Jefanova, darbs materiālā un kompozīcijas skolotājas būs Gaļina Birkava un Elīna Atslēga.

 

Muzikālu apsveikumu sniedza skolas koris, sk.A.Āriņa, izpildot J.Lūsēna dziesmu “Dziedi, jel” un “Dar’ man tēvis pastaliņas” ar ģitāristu E.Roļskija un M. Elsiņa piedalīšanos. Jauniegūto skolas flīģeli ieskandināja šīs vasaras meistarklašu dalībnieki Madonā un Salacgrīvā- Edvards Kaļva un Sanija Bērziņa, atskaņojot F.Šopēna “Mazurku” un P.Čaikovska “Itāļu dziesmiņu”. Ar Džeza skaņdarbu mūs sveica Ērika Martinsone un sk. Daina Grīnberga.

 

Skolas Atbalsta Biedrības valdes vārdā veiksmīgu sadarbību vēlēja I.Mauriņa Kaļva.

Krāsainu un raibiem notikumiem bagātu kā ziedu pušķis, Jauno mācību gadu mums vēlēja novada izglītības speciāliste Ilze Kapmale.

 

Mākslas skolas audzēkņu un skolotāju darbu izstāde, kas tika veidota kā apsveikums un savstarpēja iepazīšanās, būs apskatāma skolas telpās visu septembri. Laipni aicinām!

 

Direktore Laila Ulmane

Foto: Andrejs Sņeško