Aloja

Rīgā notiks bezmaksas semināra „Jaunieši biznesā – atbalsts ideju realizēšanai”

idejaAicinām jauniešus, kas gatavojas uzsākt uzņēmējdarbību vai meklē atbalsta iespējas sava biznesa veicināšanai, 30.septembrī no plkst.16.00 līdz 18.00 apmeklēt bezmaksas semināru „Jaunieši biznesā – atbalsts ideju realizēšanai”. Pasākums notiks Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā, 1.stāvā.

 

Seminārā par pārrobežu apmaiņas programmu „Erasmus jaunajiem uzņēmējiem” stāstīs programmas nacionālā kontaktpunkta un jauno tehnoloģiju uzņēmumu atbalstošās organizācijas TechHub Riga pārstāve Kristīne Kornilova. „Erasmus jaunajiem uzņēmējiem” partneru tīkls un finansiālais atbalsts dod iespēju jaunajiem uzņēmējiem un tiem, kas gatavojas uzsākt savu biznesu, mācīties no pieredzējušiem uzņēmējiem, kuri vada mazos uzņēmumus citās Eiropas Savienības valstīs.

 

Par Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) īstenotajiem atbalsta pasākumiem lauku jauniešu uzņēmējdarbības veicināšanai stāstīs LLKC pārstāve Baiba Bērziņa. Programmas mērķis ir attīstīt jauniešu zināšanas, pieredzi un kompetences, kas nepieciešamas savas uzņēmējdarbības uzsākšanai vai attīstīšanai, veicinot lauku attīstību, kā arī uzturēt jauniešu uzņēmējdarbības motivāciju.

 

Par studentu iespējām realizēt savas biznesa idejas un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Studentu biznesa inkubatora piedāvājumu seminārā informēs RTU Karjeras centra pārstāve Madara Dzene. Apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt arī veiksmes stāstus par jauniešiem, kas izmantojuši biznesa inkubatora piedāvātās privilēģijas un sekmīgi uzsākuši savu uzņēmējdarbību.

 

Nodarbinātības valsts aģentūras pārstāve Elīna Bērziņa iepazīstinās ar programmas „Jauniešu garantija” konsultatīvajiem un finanšu atbalsta pasākumiem komercdarbības un pašnodarbinātības uzsākšanai jauniešiem bezdarbniekiem vecumā no 18 līdz 29 gadiem.

 

Pasākumā aicināti piedalīties jaunieši, esošie un topošie uzņēmēji, un citi interesenti.

 

Papildu informācija: Anita Jansone, Eiropas Savienības mājas Zināšanu, sarunu un mākslas istabu vadītāja, t.67085446, e-pasts: anita.jansone@esmaja.lv