Aloja

Iedvesmojoties no TV raidījuma, Puikulē notika radošas viesības

Puikules kopienas centra “Puikules muiža” vadītāja Monta Meldere, iedvesmojoties no televīzijas raidījuma “Gandrīz ideālas vakariņas”, nolēma arī Puikulē izmēģināt šo viesošanās veidu. Sociālajos tīklos un Puikules apkārtnē tika izvietotas afišas, kas informēja par gaidāmo pasākumu, un atradās vēl trīs entuziasti, kuri bija ar mieru iemēģināt roku viesu uzņemšanā nedaudz sarežģītākā veidā – Dana Melbārde, Mārīte Buša un Vivita Vītiņa. Lai pasākums izdotos pilnvērtīgāk, tajā piedalījās arī M.Meldere.

 

Kā jau ideālās vakariņās, viesu uzņēmējam bija jāparūpējas par viņu labsajūtu, pagatavojot trīs dažādus ēdienus – uzkodu, pamatēdienu un desertu.

 

Pirmās vakariņas notika pie Vivitas Vītiņas. Viņas galda klājumu papildināja pašas audzētas rozes, izklaidē Vivita viesiem lūdza izveidot kolāžu, kurā attēlota katra būtība, izmantojot žurnāla “Ieva” izgriezumus.

 

Otrās vakariņas notika pie Mārītes Bušas, kura uzņēma viesus dārza mājiņā un vakariņu pagatavošanai izmantoja āra plītiņu. Galvenais galda dekors bija bizbizmārītes un Jefims – lelle, kuru bija uzšuvusi Puikules kopienas centra rokdarbu laikā un papildinājusi, lai sagatavotu pārsteigumu Vivitai, kā rokdarbu nodarbību vadītājai un iepriecinātu pati sevi. Izklaidē viesi lobīja cūku pupas. Šādu izklaidi neviens patiešām nebija gaidījis, bet smaidus tas izraisīja viennozīmīgi.

 

Trešo vakariņu laikā viesi ciemojās pie Danas Melbārdes, arī pie viņas vakariņas notika svaigā gaisā, kur visi varēja mieloties ar zupu. Tā tika vārīta uz uguns viesu acu priekšā. Izklaidē bija iespēja šaut mērķī ar ieroci, bet, kad viesi bija izmēģinājuši savu roku tur, pamanījās aizlavīties arī līdz dīķim un pavisam neilgā laikā arī izmakšķerēt divas zivis – lielākais loms krita Montai Melderei, bet otrs Mārītei Bušai.

 

Ceturtais vakars nebūt nelutināja ar laika apstākļiem, tādēļ vakariņas notika Montas Melderes mājā “Melderos”, kur pirmais pārbaudījums viesiem bija nokļūšana līdz šai vietai, jo taisnākais ceļš no Puikules bija pavisam izlijis un dubļains. Vakara izklaidē tika spēlēta spēle “Saderēsim”, kuras laikā katrs varēja pārbaudīt savus spēkus.

 

Lai gan televīzijas raidījumā pēc katrām vakariņām notika balsošana, Puikules vakariņu dalībnieki bija nolēmuši balsošanu nerīkot. Noslēdzoties šim pasākumam, visi sajutās kā uzvarētāji un pārliecinājās, ka viesus uzņemt nemaz nav tik viegli, ja tiešām vēlas ideālas vakariņas. Talkā tika aicināti draugi, aizņemti sudraba piederumi no kaimiņiem un pieliktas citas pūles, lai viesiem ciemošanos padarītu patīkamu.

 

Balvā dalībnieces dosies pārsteiguma piknikā un kārtīgi nosvinēs šī pasākuma noslēgumu.

 

Montas Melderes

teksts un foto