Aloja

Valmierā notika Alojas novada skolēnu un ārzemju studentu sadraudzības pasākums

studeo18.septembrī Valmierā, aktīvās atpūtas bāzē “Avoti” satikās 15 abu Alojas novada vidusskolu skolēni un 15 Rīgas Tehniskās universitātes ārzemju studenti. Izglītības biedrības “Studeo” realizētā starpkultūru dialoga projekta „Kad svešais kļūst pazīstams” ietvaros norisinājās sporta pasākums “Olimpiskā taka”. Tās laikā jauktās komandas veica dažādus uzdevumus, kas prasīja gan sportiskās iemaņas, gan attapību. Kā viens no aizraujošākajiem uzdevumiem šķita riepu ripināšana pa BMX trasi lejā no kalna. Lieti noderēja arī svešvalodu prasmes. Bija dzirdama gan latviešu un angļu, gan krievu valoda.

 

Pēc kopīgā komandu darba, bija iespēja apskatīt BMX slavas zāli, kas veidota par godu Pekinas Olimpiskajām spēlēm un Māra Štromberga sasniegumiem. Uzzinājām arī par citiem mūsu šī sporta veida sportistiem un viņu apbalvojumiem, riteņiem. Prieks, ka pēc kopīga piknika un komandu apbalvošanas, atlikušajā laikā jaunieši pēc savas iniciatīvas un sarunām vienojās par kopīgām sporta spēlēm: futbolu un volejbolu.

 

Vasarā biedrības Latvijas Pilsonis kā alianse izsludinātajā projektu konkursā “Rīgas reģiona NVO izaugsmei un attīstībai”  starpkultūru dialoga kategorijā tika apstiprināts arī izglītības biedrības „Studeo” projekts „Kad svešais kļūst pazīstams”. Projektu 100% apmērā finansē Latvijas Republika.

 

Vineta Tiltiņa,

biedrības „Studeo” valdes priekšsēdētāja

Untitled