Aloja

AAV jauno tehniķu veiksmīgs starts projektu konkursā!

  Alojas Ausekļa vidusskolas tehniskās jaunrades pulciņš jau otro reizi startēja ” Bērnu un jauniešu tehniskās jaunrades elektronikas novirziena pulciņu atbalsta konkursā 2015 (rudens)”.

  Pavasara konkursā mūsu pulciņš ieguva detaļas un materiālus 250,- EUR vērtībā.

  Konkursus organizē Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija (LETERA) sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centru. Konkurss tiek īstenots Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta „Latvijas Elektronikas un elektrotehnikas nozares klasteris” aktivitātes „Bērnu un jauniešu tehniskās jaunrades pulciņu atbalsts” ietvaros.

 Pulciņam tiek piešķirti divi robotu izstrādes komplekti, kas paredzēti elektronikas un programmēšanas pamatu apguvei. Tie ietver pilnībā samontētus robotus SumoBoy, prototipēšanas plates un detaļu komplektus, kas ļaus izpildīt uzdevumus. Tāpat projekts apmaksā skolotāja apmācības Rīgas tehniskajā universitātē.

 Paldies pulciņa dalībniekiem par līdzšinējo darbošanos! Paldies pašvaldībai par iespējām pilnveidoties, izmantojot robotikas komplektu, ko iegādājāmies pavasarī. Paldies konkursa video veidotājam – 12.klases skolēnam Helmutam Bondaram- par ieguldīto darbu un prasmēm!

AAV tehniskās jaunrades pulciņa vadītāja S. Mangulsone

Foto: S.Mangulsone, 1., 2.attēlā- 7.klases skolnieks Emīls Bartkēvičs- aktīvākais tehniskās jaunrades pulciņa dalībnieks ar savu jaunizveidoto modeli, 3.,4. attēlā -pavasarī iegādātie  jaunie lego robotikas komplekti.

SAM_0093SAM_0094SAM_0078SAM_0079