Aloja

Aicinājums apmeklēt Sociālās uzņēmējdarbības forumu

Bilde-mājas-lapai-920x300Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS aicina piedalīties septītajā Sociālās uzņēmējdarbības forumā, kas šogad notiks no 26. līdz 27. novembrim Nordic Club House, Kalēju ielā 3, Rīgā. 

Foruma pirmajā dienā būs iespēja uzklausīt iedvesmojošus stāstus no Eiropas valstu sociālajiem uzņēmējiem, kuri nevairās risināt sarežģītas sabiedrības problēmas, kuras ne valsts, ne privātais sektors vieni paši uzrunāt nevar.

Georgijs Losmans-Ilievs 

 

no Austrijas stāstīs par sociālā biznesa zīmola Magdas projektiem: viesnīcu, ko pārvalda bijušie bēgļi kopā ar viesnīcu biznesa ekspertiem, kā arī mobilo tālruņu pārstrādes uzņēmumu. 
Zorans Puličs 

 

no Bosnijas un Hercegovinas stāstīs par Mozaik Fondacija pieredzi, kas ir viens no vadošajiem sociālajiem uzņēmumiem Balkānos.
Aiste Cerniauskaite

Reda Sutkuvienė

no Lietuvas stāstīs par Mano Guru, kas ir Viļņā populārs salātbārs un sociālais uzņēmums, kura mērķis ir palīdzēt bijušo narkotisko vielu atkarīgajiem integrēties atpakaļ sabiedrībā, piedāvājot darbu un apmācības, kā arī sociālo un psiholoģisko  atbalstu.

Foruma otrajā dienā būs iespēja piedalīties diskusijā par sociālās uzņēmējdarbības tiesisko ietvaru un finansējuma iespējām Latvijā. Tā būs iespēja no pirmavotiem  uzzināt par valsts un pašvaldības iniciatīvām sociālās uzņēmējdarbības jomā.

Saeimas sociālās uzņēmējdarbības normatīvā regulējuma darba grupas vadītājs Einārs Cilinskis stāstīs par jau līdz šim paveikto pie sociālās uzņēmējdarbības tiesiskā ietvara izstrādes. Labklājības ministrijas un “Attīstības finanšu institūcija Altum” pārstāvji informēs par nākamajos gados īstenojamo Eiropas Sociālā fonda projektu „Atbalsts sociālajai uzņēmējdarbībai”. Tā kā ne mazāk svarīgs ir arī pašvaldību atbalsts sociālajiem uzņēmējiem, tad par jau esošo un plānoto atbalstu dalīsies Latvijas Pašvaldību savienības, sociālo uzņēmumu un pašvaldību pārstāvji.

Darba valoda: Pirmajā foruma dienā (26.11.): angļu ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā. Otrajā foruma dienā (27.11.): latviešu.

Ar foruma programmu var iepazīties tā mājas lapā

Indivīdiem un organizāciju pārstāvjiem:

50 EUR / 2 dienas
30 EUR / 1 diena 

Studentiem un pensionāriem:

30 EUR / 2 dienas 
20 EUR / 1 diena 

Pieteikt savu dalību var foruma mājas lapā: www.sefriga.lv

Jautājumu un neskaidrību gadījumā sazinieties ar Fonda atvērtai sabiedrībai DOTS administratīvo direktori, Egitu Prāmu, egita.prama@fondsdots.lv , +371 67039255.