Aloja

Blakusvāģu ekipāža noslēdz 2015.gada sezonu

Ir noslēgusies panākumiem un notikumiem bagātā 2015.gada motosezona Jāņa Sedlenieka (Staicele) un Ģirta Indrijaiša (Ogre) blakusvāģu ekipāžai. Atskatoties uz 2014.gada nogales braucēju iecerēm un plāniem, pilnīgi noteikti var apgalvot, ka plānotais ir sasniegts, un rezultāts pārsteidz pat pašus braucējus.

 

Sportisti šogad startēja Latvijas Čempionāta (LČ) sešos posmos, Igaunijas Čempionāta (IČ) četros posmos, vienās sacensībās Retro motokrosā Olainē un vienās L.A.M.A. rīkotajās sacensībās Raunā. Tandēma īpašs sasniegums bija iespēja piedalīties “BMA East European Championship Sidecar Senior” rīkotajos posmos Stelpē un Ķegumā.

 

LČ posmi notika Aizputē, Gulbenē, Dobelē, Viļakā, Ainažos un Pilsblīdenē. Trases bija zināmas, izņemot Pilsblīdeni, un nevarētu apgalvot, ka bija labi sagatavotas, bet tas netraucēja abiem sportistiem cīnīties. Par laimi, tehnika šajā sezonā nepievīla, vienīgi treniņbraucienā pirms Ainažu kausa bija kritiens, kas izsita no ierindas kantētāju un motocikls piedzīvoja nopietnu remontu pirms sacensībām. Smagu kritienu braucēji piedzīvoja arī Viļakā, un tas tikai kārtējo reizi pierādīja šī sporta veida bīstamību.

 

Šogad sportisti aktīvi piedalījās arī IČ četros posmos, kas notika Pērnavā, Kaksi – Nuijā, Tartu un Tihametsā.

 

Motobraucēju visaugstākā pilotāža šajā sezonā bija iespēja, paralēli Pasaules Čempionātam, piedalīties “BMA East European Championship Sidecar Senior” rīkotajos posmos. Šajos braucienos blakusvāģu ekipāža kopvērtējumā ieguva 1.vietu kategorijā Mini World Cup. Tās bija sacensības, kuras noteikti paliks atmiņā abiem sportistiem, jo iegūtā pieredze, iespaidi un uzvara stiprina pārliecību par saviem spēkiem.

 

Kopumā 2015.gada sezonu J.Sedlenieks un Ģ.Indrijaišs vērtē kā veiksmīgu, jo LČ nobrauktajos posmos 33 blakusvāģu konkurencē kopvērtējumā iegūta 9.vieta. Tikpat augsts sasniegums arī IČ. – Esam tādi stabili!, – nosaka kantētājs Ģirts, Jānim piebilstot: – Ņemot vērā, ka tas ir mūsu vaļasprieks, rezultāti ir labi.

 

Arī šogad tandēms startēja kluba “CAMK Latgale” sastāvā, par ko liels paldies Aigaram Virzam. Par atbalstu braucēji pateicas atbalstītājam SIA „Lemminkainen Latvija”, SIA „Lacsed”, SIA „Cramo”, SIA „Dandijs un Bo”, TD&A, mehāniķim Andrim Bičkovskim, kā arī līdzbraucējiem un mehāniķiem trases malā Uģim Ķeviņam un Aleksandram Leimanim. Vislielāko paldies sportisti saka savām ģimenēm.

 

Uzrunājot Jāni par nākamās sezonas plāniem, sportists vispirms domā par mocīša remontu un tad lūko pēc sacensību kalendāra, bet nav izslēgts, ka nākamajā sezonā vairāk pabraukās ārpus robežām, piedalīsies visos posmos Latvijā un Igaunijā.

 

Priekšā gadalaiks, kad noteikti tiks izvērtēts katrs sīkums, jo tieši sīkumi šajā motosporta veidā ir no svara. Sportistiem novēlu nezaudēt cīņas sparu un vēlmi sasniegt augstākas virsotnes.

 

Lana Berga

Foto no personīgā arhīva un www.lamsf.lv