Aloja

Staiceles pilsētas bibliotēkā viesojās džungļu skrējēja Alma Vītola

IMG_5785Džungļu maratoniste Staicelē.
Džungļu elpu Staiceles bibliotēkā ienesa Rīgas Stradiņa Universitātes studente Alma Vītola. Jauniete, kura spēja uzvarēt sieviešu ieskaitē pasaules grūtākajā un bīstamākajā Brazīlijas džungļu maratonā – 260 kilometri, 56 stundas un 48 minūtes.
Tas nenācās viegli, vajadzīgs ilgs sagatavošanās darbs, drosme, apņēmība, mērķtiecība, piedzīvojumu alkas, fiziska un garīga izturība. Viņa bija vienīgā pārstāve no Baltijas valstīm, kura pierādīja, ka viegli tas nav, bet izdarīt var. Ar smaidu uz lūpām skrējēja stāsta par septiņām dienām, kurās veica sešus maratona posmus, kas prasīja izturēt mitro un karsto klimatu, skriet pa saules nokarsēto ceļu un pludmali, pārvarēt upes un purvus, nepakrist džungļu bedrēs un neaizķerties aiz koku saknēm, nesastapties ar čūskām, krokodiliem, indīgiem kukaiņiem un vakaros censties nejust sāpošās un tulznainās kājas. To visu pārvarot, ir iegūta pirmā vieta sieviešu konkurencē un balvā liels māla šķīvis, bet kā jauniete saka: “Galvenais nav balva, bet pašapliecināšanās!”
Runājot par nākotni – nākošajā gadā skrējiens apkārt Monblānam, kaut kad skrējiens pa Sahāras tuksnesi. Mums atliek tikai vēlēt veiksmi un izturību.

Anita Strokša