Aloja

Pateicības pēcpusdiena Staiceles bibliotēkas labvēļiem

Jau vairākus gadus pēc kārtas, decembra otrajā pusē, Staiceles pilsētas bibliotēka saka paldies saviem labvēļiem – tiem, kuri mums dāvinājuši grāmatas un periodiskos izdevumus. Pateicoties regulāriem žurnālu dāvinātājiem, bibliotēka neabonē žurnālus “Ieva”, “Ievas Stāsti”, “Ievas Veselība”, “Privātā Dzīve”, “Kas Jauns”, “Vakara Ziņas”, “Patiesā dzīve”, “Medības”.
Lielu paldies ir pelnījuši jauno grāmatu dāvinātāji, kuru pienesums 2015. gadā ir 116 grāmatas.
Pasākums izvērtās labestīgs un gaišs. Dzīvīgumu un atraktivitāti ienesa Staiceles vidusskolas 4. klases skolotājas Maijas Andersones vadītā rūķu komanda. Katru pasākuma viesi pie durvīm sagaidīja rūķi un pavadīja uz pasākuma telpu. Visus klātesošos iepriecināja ar dzejisku, skanošu un kustīgu priekšnesumu. Rūķi arī palīdzēja izdalīt pateicības dāvaniņas.
Pasākums mijās ar spēlēm un rotaļām, kurās iesaistījās visi klātesošie. Bija jāsagatavo priekšnesumi, jārāda savas izdomas spējas un, kā jau bibliotēkā, savs vārdu krājums. Visas atrakcijas pavadīja smiekli un jautrība.
Pateicību esam parādā arī “tālajiem” grāmatu dāvinātājiem. Bijušajam Aizsardzības ministram Raimondam Vējonim, bijušajam Valmieras Valsts ģimnāzijas direktoram Jānim Zemļickim, tulkotājām Indrai Ziediņai un Ievai Lešinskai, autorēm Ivetai Skapstei un Annai Dzintarei.
Mēs priecājamies par katru dāvinājumu, izvērtējam to un darām pieejamu visiem lasītājiem.

Teksts Anita Strokša

Foto Inta Meistere un Māra Strokša