Aloja

Ziemassvētki Puikules kopienas centrā

Puikules Kopienas centrieši šogad Ziemassvētkus sagaidīja trīsdaļīgā pasākumu sērijā.

Pirmā daļa bija pārgājiens uz mežu, kurā katram dalībniekam bija uzticēts paņemt līdzi dārzeņus, kas mājās lieki vai citus labumus, ko meža zvēriņiem uzdāvināt svētkos. Tā nu visi devāmies uz netālu esošo mežiņu, kur vien 14 gadus jaunais jaunsargs Markuss Melbārdis visiem bija sagatavojis pārbaudījumus – staigāšanu pa virvju trasi, nokļūšanu pāri grāvim un kāju nesaslapināšanu visa pārgājiena laikā. Izvēlējāmies ideālo eglīti, sakarinājām tajā līdzpaņemtos labumus, lai meža zvēriem prieks.

 

Vēlāk pie Melbāržu mājām visi piedalījās stafetē, kur varēja iemēģināt roku loka šaušanā un citās izdarībās, bet pēc tam aktivitāšu dalībnieki cienājās ar siltu tēju.

 

Kopienas centra apmeklētāji pārgājiena laikā iepazinās arī ar Sandi Ģērmani, kurš ir aizrautīgs zirgu treneris un ar prieku bija gatavs mūs uzņemt pie sevis un parādīt savus skaistos zirgus. Tādēļ jau tagad droši var teikt, ka tiek plānots 8 km garš pārgājiens uz zirgaudzētavu, tiklīdz paliks siltāks laiks.

 

Ziemassvētku sagaidīšanas otrā daļa notika Kopienas centrā Vivitas Vītiņas uzraudzībā. Bija iespēja minēt krustvārdu mīklas par Ziemassvētku tematiku, spēlēt aizraujošas galda spēles un pagatavot brīnišķīgas sniegpārsliņas, ko nest mājās. Vēlāk visi skaitīja pantiņus un saņēma pašu gatavotas Ziemassvētku dāvanas. Kāds citiem dāvināja adītās zeķītes un cimdiņus, kāds pašu lietu sveci, bet cits mājās gatavotu ievārījumu. Vakara lielākais pārsteigums bija Aina Tomsone, kura mūs iepriecēja ar mandolīnas un klavieru spēli.

 

Pasākuma trešā daļa norisinājās tad, kad Ziemassvētki bija aiz muguras. Sapulcējās lielākie piparkūku cepšanas entuziasti un pagatavoja gardus svētku cepumus.

 

Tā mēs sagaidījām un pavadījām Ziemassvētkus. Atliek vien cerēt, ka Jūs svētkus pavadījāt tikpat sirsnīgi un silti kā mēs. Laimīgu Jums visiem Mērkaķa gadu! Gaidīsim ciemos!

 

Montas Melderes

teksts un foto