Aloja

Alojas novada skolēni gaidīja Ziemassvētkus kopā ar ārzemju studentiem

Untitled

17.decembrī  izglītības biedrība “Studeo” realizēja starpkultūru dialoga projekta „Kad svešais kļūst pazīstams” 3. – pēdējo aktivitāti “Ziemassvētku gaidās.”  Tās laikā 10 ārzemju studentu kopīgi ar Alojas novada skolēniem un skolotājiem svinēja latviešu ziemas saulgriežus. Paldies Staiceles muzejam, ka mācīja mums cept piparkūkas, veidot rotājumus eglītei un liet laimes ļoti tradicionālā atmosfērā. Ārzemju viesi pastāstīja arī par savas zemes Ziemassvētku tradīcijām. Piemēram, mūsu indiešu viesiem pieņemts, ka Ziemassvētku gaidīšanas laikā no kaut kā jāatsakas – jānes upuris: skaitās arī atteikšanās no smēķēšanas un alkohola. Svētdienas skolā tiek rotātas eglītes un izvēl pašu skaistāko.

 

 Pēcpusdienā kopīgi pabijām Alojas Ausekļa vidusskolā, kur viesi iepazinās ar skolas Ziemassvētku tradīcijām un baudīja koncertu: dzejoļus, muzikālos un teatrālos priekšnesumus. Pēc pasākuma viesi dalījās iespaidos un atcerējās savu neseno skolas laiku. Secinājums, ka, piemēram, tālajā Uzbekistānā arī ir līdzīgas tradīcijas, toties Vācijā nekā tāda neesot. Viesi apbrīnoja un ļoti atzinīgi novērtēja mūsu komandas darbu, pašapziņu un kopības garu.

 

Ticam, ka jaunais gads būs veiksmīgs, jo katrs dalībnieks taču uzrakstīja savus vecos grēkus uz lapiņas, ielika to bluķī, kopīgiem spēkiem apvilka ap muzeju un sadedzināja.

 

Paldies visiem, kuri bija iesaistīti pasākuma norisē, mūs uzņēma un sadarbojās!

 

Vasarā biedrības Latvijas Pilsoniskā alianse izsludinātajā projektu konkursā “Rīgas reģiona NVO izaugsmei un attīstībai”  starpkultūru dialoga kategorijā tika apstiprināts arī izglītības biedrības „Studeo” projekts „Kad svešais kļūst pazīstams”. Projektu 100% apmērā finansē Latvijas Republika.

 

Vineta Tiltiņa

biedrības „Studeo”

valdes priekšsēdētāja