Aloja

Gaisā virmo Ziemassvētu priekšnojautas

…”Gaisā virmo Ziemassvētku priekšnojautas. Šis ir laiks, kad cilvēks meklē pēc cilvēka un visi gaidām brīnumu. Stāvot ļaužu burzmā un turot rokā savu ievainoto un viegli ievainojamo sirdi, kura tikai pati vien zina savas sāpes un savus priekus, mēs bieži jūtamies tik nabagi. Visbiežāk  šīs izjūtas atnāk tieši Ziemassvētkos, kad apkārt virmo prieks .Un liekas, ka brīnumi vienmēr notiek ar citiem. Taču – vajag ticēt. Un tad pāri tumsai Ziemassvētku naktī atmirdzēs mēnesstars, un pie tevis nokāps zvaigzne”.

 

Ziema auksta, bet bērnu dvēsele mīlestībai aizdegta. Esmu ļoti laimīga, ka manā klasē skolēni atvēruši sirdi mīlestībai, labestībai.

 

Meitenēm un zēniem ir skanīgas balsis. Un tā mēs, Baiba, Amanda, Ilva, Larisa, Lauma, Ita un Andrejs 21.decembra pēcpusdienā devāmies apciemot un iepriecināt sirmgalvjus Alojas veselības  aprūpes centrā, kuri kaut kādu iemeslu dēļ ir palikuši vieni, un spēka arī vairs nav tik daudz kā pirms gada, diviem…  Skanēja dziesmas, tika minētas mīklas, runāti ticējumi… Kad dziedājām „Klusa nakts, svēta nakts”, visi dziedāja līdzi, – tā bija fantastiska sajūta.

 

Paldies Inetai Miezītei un Astrai Neļķei par sarūpēto cienastu vientuļajiem cilvēkiem!

 

Paldies Alojas veselības aprūpes centra darbiniecei Ingai Ozolai par viesmīlīgo uzņemšanu! Cienājoties ar kūku un malkojot kakao, atcerējāmies savu bērnību, raisījās sarunas par mūsu ikdienu.

 

Alojas Ausekļa vidusskolas 9.klases audzinātāja S. RudzīteBez nosaukuma