Aloja

Tikšanās ar ceļotāju un rakstnieku Bruno Šulcu

                     Ceļojums pasaulē – pieturvieta Pandu zeme – Sičuaņa
Ceturtdien, 21. janvārī, Staiceles pilsētas bibliotēkā ikviens interesents tika aicināts uz tikšanos ar pasaules ceļotāju, grāmatu autoru Bruno Šulcu. Cilvēku, kurš pabijis Ēģiptē, ar helibordingu nodarbojies Kamčatkā, iepazinis Indijas dienvidus, pabijis Elbrusa virsotnē un ar riteni nobraucis no Muztagata kalna Ķīnā.
Šajā tikšanās reizē bija iespēja noklausīties aizraujošu stāstu par kārtējo ceļojumu uz Ķīnu, šoreiz uz provinci Sičuaņu, kā arī noskatīties dokumentālo filmu ”Ciemos pie pandām.” Stāstījums bija par vienu no gleznainākiem reģioniem uz mūsu planētas – Ķīnas provinci Sičuaņu, kuras pamatā ir 8 nacionālie parki un 40 rezervāti. Sičuaņa ir vienīgā vieta pasaulē, kur savvaļā vēl var sastapt lāčus – pandas. Skatoties filmu iepazinām tās vietas tradīcijas – tējas dzeršanu, uzzinājām, ka šī vieta ir brokāta auduma un papīra naudas dzimtene un, ka katra tūrista mērķis ir uzkāpt vienā no augstākiem un skaistākiem budistu svētajiem kalniem – Emejā.
Pēc filmas noskatīšanās bija jautājumu un atbilžu daļa, kur neviens jautājums nepalika neatbildēts. Ievirzījās jau sarunas par citiem ceļojumiem, bet par tiem citās tikšanās reizēs.

Anita Strokša