Aloja

Noslēdzies izglītības biedrības “Studeo” projekts

Laika posmā no 1.09.2015.-30.01.2016. izglītības biedrība “Studeo” īstenoja starpkultūru dialoga projektu „Kad svešais kļūst pazīstams,” kas guva atbalstu vasarā biedrības Latvijas Pilsoniskā alianse izsludinātajā projektu konkursā “Rīgas reģiona NVO izaugsmei un attīstībai.” Projektu 100% apmērā finansē Latvijas Republika.

 

Projekta ietvaros norisinājās 3 pasākumi, kuru laikā Alojas novada skolēni kopīgi ar Rīgas Tehniskās universitātes ārzemju studentiem gan sportoja aktīvās atpūtas bāzē “Avoti”, gan skolās stundās mācījās. Tāpat arī kopā Staiceles muzejā tika ceptas piparkūkas, gatavoti rotājumi un lietas laimes. Studenti ne tikai iepazina latviešu tradīcijas, bet arī pastāstīja par savu zemi, kultūru. Alojas Ausekļa vidusskolā viesi apmeklēja arī skolas Ziemassvētku koncertu. Projekta aktivitātēs visiem dalībniekiem bija iespēja likt lietā savas svešvalodu zināšanas, vai tā būtu angļu, krievu, vai arī latviešu valoda.

 

Mūsu bērni priecājās par viesiem no tādām tālām zemēm kā Uzbekistāna, Tadžikistāna, Gana, Indija, Turcija, Kamerūna  u.c., savukārt ārzemju studentiem šī bija iespēja iepazīt Latviju, jo ikdiena tiek pavadīta angliskā vidē Rīgā.

 

Skolēni vēlētos vairāk mācību stundu kopā ar studentiem, bet mūsu viesi vēlas arī nākotnē apmeklēt skolu, vasarā atbraukt uz Salacu. Cerams, ka tas kādreiz atkal piepildīsies.

 

Paldies sadarbības partneriem: Alojas Ausekļa vidusskolai un Staiceles vidusskolai, kā arī visiem, kas piedalījās projekta īstenošanā.

 

Vineta Tiltiņa

Izglītības biedrības „Studeo” valdes priekšsēdētāja

Untitled