Aloja

VALENTĪNDIENA Alojas Ausekļa vidusskolā

Piektdien, 12.februārī Alojas Ausekļa vidusskolā tika svinēta Valentīndiena. Gan mazās, gan lielās skolas telpas ar dažāda lieluma sirsniņām tika greznotas jau nedēļas sākumā. 2. – 4.klašu skolēni atpūtās jautrā diskotēkā Valentīndienas noskaņā, bet 5. – 12.klašu skolēni šim pasākumam gatavojās nopietnāk. No katras klases konkursam varēja pieteikties divas meitenes un divi puiši. Par galveno titulu, krājot punktus,  katrs skolēns cīnījās atsevišķi. Un cīņa nebija no vieglajām, jo konkurence bija liela – 15 meitenes un 15 puiši! Četros uzdevumos tika pārbaudītas gan konkursa dalībnieku zināšanas pasaku pasaulē, gan noskaidrots, cik un kādus mīļvārdiņus puisis prot pateikt meitenei, papildus punktus saņemot par atraktivitāti un izdomu. Pārvarot Mīlestības upi, daudziem no dalībniekiem, cenšoties sasniegt labākus rezultātus, piemirsās, ka šajā konkursā svarīgākais ir attiecības, atbalsts un MĪLESTĪBA. Un kur gan bez dejošanas – tika vērtēts nevis dejošanas stils, bet gan prasme sadejoties tik cieši, lai noturētos līdz “balles” beigām.

 Lai pasākums būtu krāšņāks un konkursa dalībnieki starp veicamajiem uzdevumiem spētu atpūsties, klātesošie tika lutināti ar jaukiem priekšnesumiem. Par tiem paldies klašu audzinātājām Smaidītei Rudzītei, Aivai Nemmei, Aldai Ķēniņai, Gunai Grigorjevai un mūzikas skolotājai Dainai Mūrniecei.

Lai konkurss noritētu godīgi, izvēlēta bija īpaša žūrija: skolas direktore Inese Mētriņa, matemātikas skolotāja Aīda Balga, skolas saimnieks Valdis Pārups, sporta skolotājs Imants Dalka un skolas padomes pārstāve no vecāku vidus – Zanda Bīviņa. Kamēr žūrija apspriedās, tika noteikti skatītāju simpātijas balvas ieguvēji – 6.klases skolnieks Andreass Meļņičenko un 9.klases skolniece Alija Neļķe. Vēl īpašu pārsteiguma balvu ieguva 10.klases skolniece Sanda Melbārde par teicienu: “Kad mīlestība sirdī zogas, ar šokolādi nelīdzēs…”

Gaidot žūrijas vērtējumu, skolēniem bija iespēja izlocīt kājas valša ritmos 12.klases puišu Mārtiņa Elsiņa un Edgara Roļskija burvīgās mūzikas pavadībā.

Pēc ilgām debatēm, žūrija titulu “AAV MIS 2016.” piešķīra 7.klases skolniecei Sandijai Erdmanei, bet titulu “AAV MISTERS 2016.” – 12.klases skolniekam Helmutam Bondaram. Balvā – ne tikai saldumi, bet arī dāvanu karte kafejnīcā “Mieriņš”. Par to paldies Baibai Siktārei. Tika nominēti arī otrās vietas ieguvēji: Alija Neļķe (9.kl.), Arta Bārda (10.kl.), Gusts Roļskijs (10.kl.) un Rūdis Bīviņš (12.kl.).

Taču, lai pasākuma laikā viss iecerētais izdotos, liels darbs ir jāiegulda pasākuma vadītājiem. Paldies 10.klases skolniecei Kristīnei Kalnmačai un 12.klases skolniekam Mārcim Trauliņam.

                                                            D.v.audzināšanas darbā Ina Šternfelde