Aloja

Uzņēmēji un pašvaldības pārstāvji viesojās Ogres novadā

4. martā Alojas novada Uzņēmēju konsultatīvā padome kopā ar pašvaldības pārstāvjiem un priekšsēdētāju Valdi Bārdu devās pieredzes apmaiņas braucienā uz Ogres novadu.

 

Ogres novadā mūs laipni sagaidīja Ogres Biznesa un Inovāciju Centra valdes locekle Ilze Linkuma, kas vizītes laikā uzņēmās gides pienākumus. Paldies Ilzei Linkumai par ieguldīto darbu!

 

Grupai daloties, vispirms apmeklējām Ogres novada pašvaldību, kur tikāmies ar Ogres novada domes priekšsēdētāju Artūru Manguli, izpilddirektoru Pēteri Dimantu, Domes priekšsēdētāja vietnieci izglītības, kultūras un veselības lietu jautājumos Inetu Tamani un projektu vadītāju Pēteri Preisu. Alojas novada komercdarbības speciāliste Zane Lapšāne-Celma, kopā ar Alojas novada domes priekšsēdētāju Valdi Bārdu prezentēja Alojas novada uzņēmējdarbības vidi un Uzņēmēju konsultatīvās padomes līdzšinējo darba pieredzi. Tikmēr otra grupas daļa apmeklēja “Sierštelles” siera ražotni, kurā uzņēmuma pārstāve pastāstīja par uzņēmuma darbību, kā arī piedāvāja sieru nogaršot.

 

Pēc tam, Ilzes Linkumas pavadībā, visi devāmies uz Ogres Valsts tehnikumu, kur ar tehnikuma darbību mūs iepazīstināja Projektu nodaļas vadītāja Sigita Jasinska un skolotājs Arturs Cīrulis. Apmeklējām tehnikumu pēc rekonstrukcijas, šā gada 6.janvārī, tika atklāta jaunā Profesionālās izglītības kompetences centra “Ogres tehnikuma” ēka.

 

Pusdienojām kopā ar Ogres novada uzņēmēju valdes pārstāvjiem: Māri Legzdiņu, Māri Kapustu un Didzi Mizi, apvienojot patīkamo ar lietderīgo, pārrunājām un dalījāmies pieredzē par jautājumiem, kas saistās ar uzņēmējdarbību Ogres un Alojas novadā, uzņēmēju padomes darbu, kā arī uzņēmēju sadarbību ar novadu deputātiem.

 

Vēlāk ceļš veda uz vairākiem Ogres novada uzņēmumiem. Uz SIA “Prometal group”, tas ir uzņēmums, kas veic dažādus metālapstrādes pakalpojumus: lāzergriešanu, metināšanu, locīšanu u.c. pakalpojumus. Kiwi Deco sveču ražotnē mūs viesmīlīgi uzņēma uzņēmuma īpašnieks Jānis Dilāns, atbildot uz visiem mūsu uzdotajiem jautājumiem, kā arī pastāstot par sveču ražošanu, kas šajā uzņēmumā ir pilnīgs roku darbs.

 

Apmeklējām arī ogrēnieša Jāņa Buka izloloto padomju braucamrīku kolekciju “Tehnika no pagātnes”. Pašlaik kolekcijā ir 33 padomju laika auto.

 

Vizīte noslēdzās ar SIA „HansaMatrix” apmeklējumu, kur uzņēmuma valdes loceklis Alvis Vagulis pastāstīja par uzņēmuma darbību, SIA “HansaMatrix” ražo augstas kvalitātes elektroniskās ierīces un sniedz projektēšanas pakalpojumus. 

 

Brauciena dalībnieki atzina, vizītes laikā gūta vērtīga pieredze, kas noderēs turpmākā darbībā.

 

16. martā plānota Uzņēmēju konsultatīvās padomes sēde, kurā vēlreiz pārrunāsim brauciena laikā gūto informāciju un nākotnes plāniem saistībā ar līdzīgām vizītēm arī citos novados.

 

Zane Lapšāne-Celma

Alojas novada domes komercdarbības speciāliste