Aloja

Sveikti novada jaundzimušie un viņu ģimenes

19.martā Vilzēnu tautas namā un Alojas kultūras namā pulcējās novada ģimenes, kuras pēdējā pusgada laikā piedzīvojušas vienu no skaistākajiem dzīves notikumiem – bērniņa nākšanu pasaulē. Tradicionālajā pasākumā „Bērniņš ienācis pasaulē” ar pievienošanos novada saimei šoreiz sveica 18 mazuļus, no kuriem pasākumā bija ieradušies 14.

 

Pasākuma dalībniekus sveica novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītājas p.i. Inga Neimane un speciāliste Ilga Šmite. Šoreiz katra ģimene uzzināja savam bērniņam izvēlētā vārda skaidrojumu. Jaundzimušajiem un viņu vecākiem tika dāvinātas grāmatas „Mūsu bērns”, vienreizējs pašvaldības pabalsts 100 eiro apmērā, ziedi un adīti zābaciņi, kurus darinājušas Staiceles rokdarbnieces Laila Līsmane, Indra Jaunzeme, Ināra Spidāne un Ludmila Plūmane. Par jauku atmosfēru gādāja koklētāju ansamblis “Māriņa” (vadītāja Anita Viziņa). Līdzās ilggadējai tradīcijai par katru mazulīti iedegt svecīti, kopš svētkiem aizvadītā gada martā, katra ģimene piedalījās arī simboliska novada jaundzimušo koka veidošanā, ģimenēm atstājot tā zaros pa zaļai lapiņai – pirkstu nospiedumam.

 

Sanākušajiem jaukus vārdus teica Alojas novada domes priekšsēdētājs Valdis Bārda: – Lai gan šopavasar baudām visai ziemīgus laikapstākļus, domāju, ka klātesošo ģimenēs daži aizvadītie mēneši viennozīmīgi bijuši ļoti saulaini. Jums ir laime piedzīvot vienu no svarīgākajiem ģimenes notikumiem, taču līdz ar prieku par mazo brīnumu jūsu rokās, esat ieguvuši arī lielu atbildību, kuru Alojas novada dome cer ar jums dalīt un palīdzēt. Nešaubos, ka šie mazuļi reiz paveiks lielus, labus darbus savas dzimtās vietas labā, mūsu kopīgai izaugsmei un Latvijas nākotnei. Vēlu visu gaišāko jaundzimušo dzīves ceļā!

 

Sveicēju vidū bija arī Alojas un Braslavas pagastu pārvalžu vadītājs Arvīds Ozols: – Visu pasaules mantu jūs nekad nesakrāsiet un visu pasaules naudu nekad nenopelnīsiet, bet mirkļus, kurus pavadīsies kopā ar saviem bērniem, viņi jums simtkārt atdarīs – to varu teikt pēc savas pieredzes. Vēlu visiem veselību, vecākiem izturību un gaidīsim nākošgad, – sirsnīgi un ar humoru teica pārvaldnieks.

 

Zanes Landsmanes

teksts un foto