Aloja

NVA rīko Darba devēju dienas pasākumus

nvaLai attīstītu un stiprinātu sadarbību ar darba devējiem, šī gada 7.aprīlī Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) visos Latvijas reģionos rīko Darba devēju dienas pasākumus: tikšanos ar darba devējiem, diskusijas, seminārus, vakanču gadatirgus, akciju “Esi nodarbināts laukos!” un citas aktivitātes.
 
7. aprīlī pulksten 11:00 NVA pārvaldē (K.Valdemāra ielā 38 k-1, Rīgā) notiks apaļā galda diskusija „Nodarbinātības valsts aģentūras atbalsts darba devējiem”, kurā piedalīsies nodarbinātības eksperti un darba devēju nozaru asociāciju pārstāvji, savukārt NVA Rīgas reģionālajā filiālē (Jēzusbaznīcas iela 11,Rīgā) pulksten 10.30 sāksies informatīvs pasākums un diskusija darba devējiem “Satiec savu darbinieku!”, bet pulksten 12:00 – Eiropas nodarbinātības dienestu tīkla (EURES) seminārs par darba devējiem piedāvātajiem pakalpojumiem un darba spēka mobilitāti Eiropas darba tirgū.  
 
7.aprīlī no pulksten 10:00 līdz 12:00 NVA Rīgas reģionālās filiāles Darba informācijas kabineta telpās darbosies Vakanču gadatirgus, pulcējot vienuviet galvaspilsētas un tās apkaimes darba devējus un darba meklētājus. Vakanču gadatirgi Darba devēju dienā tiks organizēti arī NVA filiālēs Daugavpilī un Jelgavā, bet astoņās Latvijas pilsētās no 2. līdz 7.aprīlim norisināsies lauksaimniecības vakanču akcija “Esi nodarbināts laukos!”: Saldū (02.04.), Talsos (04.04.), Bauskā (05.04), Madonā (06.04.), Smiltenē (06.04.), Kuldīgā (07.04.) un Preiļos (07.04.).
 
Vakanču akcija “Esi nodarbināts laukos!” tiek rīkota sadarbībā ar biedrību “Lauksaimnieku apvienība”, Latvijas Pašvaldības savienību un Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomi. Akcijas laikā notiks zemnieku saimniecību un lauksaimniecības uzņēmumu pārstāvju tikšanās ar darba ņēmējiem, būs iespēja noklausīties darba devēju stāstījumus par savu uzņēmumu vai saimniecību, darba specifiku, atalgojumu, transporta un dzīvošanas iespējām, kā arī iegūt citu informāciju, kas nepieciešama darba attiecību uzsākšanai. Darba meklētāji varēs pieteikties uz brīvajām darba vietām zemnieku saimniecībās un lauksaimniecības uzņēmumos, kā arī piedalīties darba intervijās.
 
Trīspadsmit NVA filiāles darba devējus aicinās uz semināru “Satiec savu darbinieku”, kurā uzņēmējus informēs par NVA piedāvātajiem pakalpojumiem vajadzīgo darbinieku meklēšanā, atlasē un apmācībā. Vairāku NVA filiāļu pārstāvji dosies ciemos pie darba devējiem, lai klātienē apspriestu sadarbības iespējas un piedāvātos pakalpojumus.
 
Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu nodarbinātības dienestu tīkla (PES) iniciētās Darba devēju dienas pasākumi no 4. līdz 15.aprīlim norisināsies arī citās ES valstīs.
 
Detalizētāku informāciju par Darba devēju dienas pasākumiem Latvijā Jūs varat izlasīt šeit .