Aloja

Talkojam Alojas Ausekļa vidusskolas parkā

      Alojas Ausekļa vidusskola apsaimnieko vairāk kā hektāru lielu parka teritoriju. Skola atbildīga par kārtību, tīrību un labiekārtošanu ar tradīcijām bagātā pilsētas objektā. Skolas parks pulcējis alojiešus gan uz zaļumballēm, gan koncertiem. Siltajās pavasara un rudens dienās parkā notiek mācību nodarbības.

   Šogad Alojas pilsētas talkas centrālā vieta bija skolas parks.  Maijā šeit notiks Latvijas 4.Virsdiriģentu svētki, kuros neaizmirstamu koncertu sniegs turpat viens tūkstotis dziedātāju no visas valsts. Jau pirmstalkas nedēļā lielāko daļu šīs teritorijas kopa Alojas Ausekļa vidusskolas skolēni no 1.-12.klasei. Laika apstākļi mums nebija draudzīgi, tāpēc parka stūrītis palika nenogrābts. Paldies viņiem un klašu audzinātājiem par atbildību un priekšzīmīgi veikto darbu.

     Lielās talkas dienā, sestdien,  uz sakopšanas darbiem ieradās mūsu pilsētas aktīvākie iedzīvotāji- seniori – Alberts Liepiņš, Aina Liepiņa, Marga Kalniņa, Margrieta Kreiša, Anna Šternfelde, Sarmīte Plotniece, Raimonds Ģīmis, Elmārs Muķielis, Mārtiņš Liepiņš, kā arī skolas tehniskie darbinieki- Valdis Pārups, Iveta Jirgensone, Rasma Grīviņa, Maiga Muķiele un Lilita Grizlova. Paldies viņiem par patriotismu un atbildības pilno darbu mūsu pilsētas labā.

    Talkošanas laikā tika izrunātas pilsētai svarīgas problēmas – skatuves, veloceliņa izbūve, kā arī tika sapņots par Kārļa Zāles pieminekļa uzstādīšanu mūsu pilsētā un Struņķu kalniņa labiekārtošanu skolas krosiem. Jāatzīst, ka mūsu seniori ir ļoti aktīvi un radoši ideju ģenerācijā. Viņi ir enerģijas pilni, domājot par kopdzīvošanu mūsu pilsētā un novadā. Paldies vārdus talkotājiem pie pusdienu galda teica skolas direktore Inese Mētriņa.

      Gaidīsim visus labo darbu darītājus arī turpmāk Alojas Ausekļa vidusskolā!

AAV direktore: Inese Mētriņa

Foto: A.Liepiņš

26.04.2016.