Aloja

Staiceles pilsētas bibliotēkā dzejas dienās viesojas dzejnieks, mūziķis Guntars Račs

Dievs, dod spēku vienkārši dzīvot,

Un cel pāri ikdienai mūs.

Ar šiem Guntara Rača vārdiem Staiceles pilsētas bibliotēkā sākās Dzejas dienu pasākums “Kad vārds sastop mūziku”. Pasākumā viesojās pats šo dzejas rindu autors. Sākumā dzejnieks un mūziķis iepazīstināja ar sevi, pastāstīja par savām pirmajām dzejas rindām, kuras radušās tālajā Liepājā, kura ir autora dzimtā puse.

 

Kā jau dzejas dienās pienākas, Guntars Račs daudz lasīja savu dzeju, gan no jaunā dzejoļu krājuma “365” pirmās daļas, gan no iepriekšējā dzejoļu krājuma “Laikam laika nav”. Katram bija dota iespēja izvēlēties dzejoli, kuru dzejnieks nolasīja visiem priekšā. 

 

Tā kā mūziķis bija ieradies kopā ar saviem draugiem no ansambļa “Bet Bet” – Uģi Tirzīti, Andri Alviķi, dziedātāju Katrīnu Binderi-Čoderi un bija piesaistījis mūsu novada puišus no ansambļa “Kokteilis” – Mārtiņu Elsiņu un Edgaru Roļskiju, tad dzejas dienas pēcpusdiena izvērsās ļoti muzikāla. Bibliotēkā skanēja gan Līvu roks “Es karājos tavā bizē”, gan kopīgi ar dziedātāju Katrīnu dziedātās dziesmas “Divi krasti”, “Rasa”. Skanēja daudz zināmu un tautā populāru dziesmu, kurai katrs klātesošais varēja dziedāt līdzi. Tā bija skaista sadziedāšanās starp māksliniekiem un pasākuma apmeklētājiem! Paldies māksliniekiem un apmeklētājiem par kopā pavadīto jauko pēcpusdienu!

 

Anita Strokša, Staiceles pilsētas bibliotēkas vadītāja

E.Bērziņa foto

[Not a valid template]