Aloja

Sumināja Kristāla, Rubīna un Smaragda kāzu jubilārus

Sestdien, 2. decembrī, Alojas kultūras namā svinīgajā sarīkojumā sumināja tos Alojas novada pārus, kuri laulībā nodzīvojuši 35 un vairāk gadu. Uz sarīkojumu bija ieradušies 4 pāri no 13, kuriem šogad aprit apaļa vai pusapaļa kāzu jubilejas gadadiena.

 

Gaviļniekus un viesus uzrunāja Alojas novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja pienākumu izpildītāja Inga Neimane. Viņa kopā ar Dzimtsarakstu nodaļas speciālisti Ilgu Šmiti pāriem veltīja emocionālu uzrunu un dzejas rindas. Katrs suminātais pāris noklausījās laulību reģistrā minētos datus, apliecināja ieraksta patiesumu, dodot jāvārdu.

 

Pirmos godināja alojiešus Skaidrīti un Mārtiņu Jeņčus, kuri šogad svin 55. kāzu gadadienu jeb smaragda kāzas. Pēc tam sumināja Regīnu un Ilmāru Brīvniekus, kā arī Dagniju un Aldi Frīdenfeldus. Abiem pāriem rit četrdesmitais kopdzīves gads un svinamas rubīna kāzas. Savukārt Dace un Staņislavs Lapšāni atzīmē kristāla kāzas jeb 35. gadadienu.

 

Svinīgo sarīkojumu kuplināja Latvijas Mūzikas akadēmijas studenšu stīgu kvarteta muzikālie priekšnesumi. Noslēgumā pāri tika aicināti nobaudīt svētku torti un saskandināt pa šampanieša glāzei. Gaviļniekus sveica arī pārvalžu vadītāji Dace Tauriņa un Rihards Būda.

 

Pasākumā nepiedalījās, bet piecdesmito gadadienu ģimenes lokā šogad atzīmēja arī ungurpilieši Zigrīda un Imants Roļskiji, alojieši Dzidra un Miervaldis Bondari, Podenciāna un Jānis Čečiņi, kā arī Brīvzemnieku pagasta iedzīvotāji  Maija un Genrihs Juršeni. Piecdesmit piekto kopdzīves jubileju svinēja Ināra un Andrejs Lodziņi no Ungurpils, alojieši Rita un Ivans Čaikini un Brīvzemnieku pagastā dzīvojošie pāri – Ruta un Jānis Šmiti, Rasma un Jāzeps Karčevski, kā arī Vera un Osvalds Vītoli.

 

Katrs pāris, kuru laulības saites saista 50 gadu, saņems 80 eiro pašvaldības balvu, bet 55. jubilejā suminātie pāri – 100 eiro naudas balvu.

 

Liānas Lilenblates-Sipko teksts un foto

[Not a valid template]